ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

O κοροναϊός COVID-19 και τα προγράμματα προστασίας των θαλάσσιων χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ το 2020: Συχνές ερωτήσεις

1. Εξετάζει ο ΑΡΧΕΛΩΝ το ενδεχόμενο ακύρωσης των προγραμμάτων του 2020 εξαιτίας των εκτιμήσεων για τον κοροναϊό COVID-19;

Α: Η πλήρης ακύρωση των προγραμμάτων δεν αποτελεί επιλογή, θα συνεχίσουμε κάνοντας ότι καλύτερο μπορούμε. Στο Κέντρο Διάσωσης οι τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες θα συνεχίσουν τη θεραπεία τους. Οι δράσεις προστασίας στις παραλίες και τον Αμβρακικό κόλπο θα συνεχιστούν ώστε να προστατευτούν οι φωλιές και να μη διακοπούν οι χρονοσειρές δεδομένων παρακολούθησης.

2. Υπάρχουν συγκεκριμένες αξιολογήσεις κινδύνου για τα προγράμματα σε σχέση με την κατάσταση του κοροναϊού COVID-19;

A: Η λειτουργία του Κέντρου Διάσωσης αξιολογήθηκε με βάση τις τρέχουσες πληροφορίες σχετικά με τον κοροναϊό COVID-19 (10 Μαρτίου 2020). Έχει εκπονηθεί σχέδιο για την συνεχή παρακολούθηση και αντιμετώπιση της πιθανότητας εμφάνισης κρουσμάτων μεταξύ προσωπικού και εθελοντών. Επιπλέον, το Κέντρο θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες, σύμφωνα με τις οδηγίες των δημόσιων αρχών υγείας. Τα προγράμματα στις παραλίες ωοτοκίας και τον Αμβρακικό κόλπο πρόκειται να ξεκινήσουν τον Μάιο / Ιούνιο και η αξιολόγηση των κινδύνων τους μόλις ξεκίνησε.

3. Τι γίνεται αν οι εθελοντές δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στα προγράμματα όπως έχουν προγραμματίσει;

Α: Ελπίζουμε ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν θα διαρκέσουν πολύ. Εάν ένας εθελοντής δεν μπορεί να ταξιδέψει στις αναμενόμενες ημερομηνίες, θα τον / την προσκαλέσουμε να αναπρογραμματίσει το συντομότερο δυνατόν.

4. Τι γίνεται αν ο εθελοντής δεν μπορεί να ταξιδέψει επειδή προσβλήθηκε ή υποψιάζεται πως έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό COVID-19;

Α: Σε κάθε περίπτωση, θα τον καλέσουμε να αναπρογραμματίσει το συντομότερο δυνατόν μετά την ανάρρωσή του. Θα χρειαστεί μια ανανεωμένη ιατρική γνωμάτευση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του προτού γίνει δεκτός ξανά στο πρόγραμμα.

5. Τι γίνεται αν ένας εθελοντής αρρωστήσει κατά τη διάρκεια του προγράμματος;

Α: Η διαδικασία δέουσας επιμέλειας και αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης πραγματοποιείται ήδη στο Κέντρο Διάσωσης, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες των αρχών. Προετοιμάζουμε επίσης μια διαδικασία για την αντιμετώπιση της πιθανότητας εμφάνισης κοροναϊού COVID-19 μεταξύ προσωπικού και εθελοντών στις παραλίες ωοτοκίας και το πρόγραμμα του Αμβρακικού κόλπου. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι εθελοντές πρέπει να έχουν τη δική τους ασφάλιση υγείας. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ προσφέρει ασφάλεια έναντι ατυχημάτων, μέχρι ένα ορισμένο όριο.

6. Θα επαναπροσδιοριστεί η συμμετοχή του εθελοντή λόγω του κοροναϊού COVID-19 χωρίς έξτρα χρέωση;

Α. Σε περίπτωση που γίνεται νέος προγραμματισμός για τον ίδιο τύπο προγράμματος (π.χ. παραλίες ωοτοκιάς, Αμβρακικός κόλπος, Κέντρο Διάσωσης) και την ίδια διάρκεια συμμετοχής όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά, δεν θα υπάρξουν επιπλέον χρεώσεις ούτε επιστροφές λόγω αλλαγών σε υψηλή / χαμηλή περίοδο.

7. Τι γίνεται αν η διάρκεια της τελικής συμμετοχής λόγω του κοροναϊού COVID-19 είναι διαφορετική από την αρχικά συμφωνηθείσα;

Α: Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα τέλη συμμετοχής θα υπολογιστούν εκ νέου σύμφωνα με τις τελικές ημερομηνίες και θα ισορροπηθούν με επιπλέον πληρωμή ή μερική επιστροφή χρημάτων.

8. Τι γίνεται αν ένας εθελοντής επιθυμεί να ακυρώσει τη συμμετοχή του λόγω του κοροναϊού COVID-19;

Α: Η ισχύουσα πολιτική ακύρωσης εξακολουθεί να ισχύει. Ωστόσο, σε περίπτωση απαγόρευσης ταξιδιού κατά τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων ταξιδιών, θα υπάρξει πλήρης επιστροφή της εισφοράς για τη συμμετοχή που καταβλήθηκε μείον τα τραπεζικά έξοδα.

9. Τι γίνεται αν μια απαγόρευση ταξιδιού που σχετίζεται με τον ιό κορώνα COVID-19 επηρεάζει την ημερομηνία αναχώρησης ενός εθελοντή από ένα πρόγραμμα;

Α: Σε μια τέτοια περίπτωση, θα συζητήσουμε μαζί του τη δυνατότητα παράτασης της περιόδου συμμετοχής του.

10. Πώς θα επηρεαστούν οι συμμετοχές σπουδαστών με πρακτική άσκηση σε σχέση με τον κοροναϊό COVID-19;

Α: Όλα τα παραπάνω που αφορούν τους εθελοντές στα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ ισχύουν και για την πρακτική άσκηση.

 

Navigation

Social Media