ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Ενδιαφέρεστε να γίνετε Υπεύθυνος Πεδίου στα προγράμματα προστασίας του 2020?

Ενδιαφέρεστε να γίνετε Υπεύθυνος Πεδίου στα προγράμματα προστασίας του 2020?Μόλις πριν από μερικές ημέρες ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα πεδίου του 2019 με όσους συμμετείχαν σε αυτά να νιώθουν ευτυχείς αλλά ταυτόχρονα και αρκετά κουρασμένοι. Ήταν μια έντονη περίοδος! Τα αποτελέσματα των προσπαθειών της φετινής σεζόν βρίσκονται υπό επεξεργασία και θα δημοσιοποιηθούν σε δύο μήνες περίπου.

Ωστόσο, ο ΑΡΧΕΛΩΝ έχει ανακοινώσει ήδη την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους Υπεύθυνους Πεδίου του 2020 με προθεσμία υποβολής αιτήσεων την 9η Ιανουαρίου 2020. «Κατανοούμε πως όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν υπεύθυνοι πεδίου και άρα θα παραμείνουν στις παραλίες από 3 έως 6 μήνες, θα πρέπει να το προγραμματίσουν αρκετά νωρίτερα» λέει η Ρεγγίνα Στεφανάτου, Συντονίστρια Προγραμμάτων του ΑΡΧΕΛΩΝ και υπεύθυνη για την επιλογή τους.

Οι Υπεύθυνοι Πεδίου είναι εθελοντές που επιλέγονται με γνώμονα την πείρα τους και τις δεξιότητές τους και αναλαμβάνουν να καθοδηγούν τις ομάδες εθελοντών στην διεξαγωγή των καλοκαιρινών προγραμμάτων. Τα προγράμματα του 2020 δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από αυτά του προηγούμενου έτους και αφορούν

  • Προστασία της δραστηριότητας ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών σε 7 περιοχές της Ελλάδας

  • Παρατήρηση των θαλάσσιων χελωνών στην περιοχή διαχείμασης του Αμβρακικού Κόλπου, στη Δυτική Ελλάδα

Ενδιαφέρεστε να γίνετε Υπεύθυνος Πεδίου στα προγράμματα προστασίας του 2020?

Ο ρόλος των υπεύθυνων πεδίου είναι η επί τόπου διασφάλιση της κατάλληλης εφαρμογής των δράσεων συλλογής στοιχείων για τις θαλάσσιες χελώνες (Υπεύθυνος παρακολούθησης), ευαισθητοποίησης του κοινού (Υπεύθυνος Ευαισθητοποίησης) και της καλής κατάστασης των Ερευνητικών Σταθμών του ΑΡΧΕΛΩΝ (Υπεύθυνος κατασκήνωσης και εθελοντών).

"Η εμπειρία και οι δεξιότητες που αναζητούμε είναι διαφορετικές για κάθε κατηγορία υπευθύνων πεδίου", εξηγεί η Ρεγγίνα. "Θα ήταν χρήσιμο όλοι οι υποψήφιοι να έχουν προσωπική εμπειρία από τα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ, αλλά ευπρόσδεκτα είναι επίσης και άτομα με ευρύτερη εμπειρία σε κάποια θέματα". Το Μάιο θα διοργανωθεί μια εισαγωγική ενημερωτική συνάντηση για τους υπεύθυνους πεδίου ενώ ειδικά θεματικά σεμινάρια θα διοργανωθούν επίσης κατά την διάρκεια διεξαγωγής των προγραμμάτων.

Ενδιαφέρεστε να γίνετε Υπεύθυνος Πεδίου στα προγράμματα προστασίας του 2020?

"Η αξιολόγηση βρίσκεται στο επίκεντρο των εργασιών του ΑΡΧΕΛΩΝ, καθώς βασιζόμαστε σε πολλούς ανθρώπους κατά την υλοποίηση των δράσεων μας κάθε χρόνο", λέει η Χαρά Παπαηλιού, Υπεύθυνη Εθελοντών, καθώς εξετάζει τα ερωτηματολόγια αξιολόγησης που εξακολουθεί να λαμβάνει. Είναι γεγονός ότι περίπου 700 εθελοντές από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στα καλοκαιρινά προγράμματα του 2019, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 30 υπευθύνων. «Κάθε χρόνο, ο ΑΡΧΕΛΩΝ φέρνει σε πέρας συμφωνίες πρακτικής άσκησης με περίπου 70 πανεπιστήμια και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο», συνεχίζει.

Ενδιαφέρεστε να γίνετε Υπεύθυνος Πεδίου στα προγράμματα προστασίας του 2020?Ο αριθμός των συμφωνιών πρακτικής άσκησης αυξάνεται κάθε χρόνο, πράγμα που δείχνει πως ο ΑΡΧΕΛΩΝ λειτουργεί ως ένα σχολείο γνώσης και εμπειρίας για τη φύση και την διατήρηση της άγριας ζωής. Είναι γεγονός ότι η διατήρηση της φύσης είναι ένας διεπιστημονικός χώρος, όπου χρησιμοποιούνται ποικίλες γνώσεις και δεξιότητες με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την αλλαγή νοοτροπίας στον πλανήτη.

Περισσότερες πληροφορίες για την προκήρυξη θέσεων Υπευθύνων Πεδίου θα βρείτε ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα του 2020 θα βρείτε ΕΔΩ.

Το φυλλάδιο για τα προγράμματα του 2020 θα το βρείτε ΕΔΩ.

 

 

Navigation

Social Media