ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Χελωνο-πρόκληση 3: Φτιάξτε μας μια ιστορία που μπορεί να γίνει σενάριο για βίντεο

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ζητάει τη βοήθεια μικρών και μεγάλων από όλη την Ελλάδα. Με την δική σας έμπνευση και τη φαντασία σας θα δημιουργήσουμε ένα διασκεδαστικό βίντεο που θα γυριστεί στο Κέντρο Διάσωσης.

Χελωνο-πρόκληση 3:  Φτιάξτε μας μια ιστορία που μπορεί να γίνει σενάριο για βίντεο

Αυτή την περίοδο υπάρχουν 19 τραυματισμένες ή άρρωστες χελώνες στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ. Τις φροντίζουν η Ειρήνη Κασιμάτη, που είναι η Υπεύθυνη Διάσωσης και Περίθαλψης με τον εθελοντή βοηθό της Μιχάλη Μωραΐτη και 6 εθελοντές από διάφορα μέρη του κόσμου. Όμως είναι αλήθεια ότι λείπει η παρουσία των παιδιών και τα βαγόνια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μένουν άδεια και σιωπηλά.

Μιλήσαμε με τον Δημήτρη Φυτίλη, που είναι ο Υπεύθυνος του Κέντρου Διάσωσης για το θέμα αυτό. «Έχουμε πολλή δουλειά με τις θεραπείες, το τάισμα και την καθαριότητα των χελωνών κάθε μέρα, όμως μας λείπουν τα παιδιά και οι επισκέπτες», μας είπε. «Τώρα που χειμωνιάζει, ευτυχώς υπάρχουν οι δύο γάτοι, ο Φλάφυ και η Φέτα που μας κάνουν παρέα, και τα σπουργίτια και οι γλάροι. Όμως χρειαζόμαστε κάτι που να μας φτιάξει το κέφι ξανά, χρειαζόμαστε ιστορίες από τους φίλους μας. Μήπως θα μπορούσατε να φτιάξετε μερικές;» με ρώτησε.

Χελωνο-πρόκληση 3:  Φτιάξτε μας μια ιστορία που μπορεί να γίνει σενάριο για βίντεο

Ιδού λοιπόν η Χελωνο-πρόκληση 3. Περιμένουμε τις ιδέες σας για μια ιστορία δράσης, που θα ξετυλίγεται στην 3η μαρίνα Γλυφάδας, στα σκάφη που βρίσκονται εκεί, στη γειτονική παραλία, ίσως και το Παλαιό Δημαρχείο και φυσικά στο Κέντρο Διάσωσης με τις θαλάσσιες χελώνες. Φανταστείτε έναν ή δύο ήρωες που θα μπουν στο Κέντρο Διάσωσης για κάποιο λόγο. Ποιος μπορεί να είναι ο λόγος αυτός; Ποιους θα συναντήσουν εκεί; Βάλτε μια αναποδιά, μια σκανταλιά, μια ανατροπή και την εξέλιξή της. Μια περιπέτεια που θα σας διασκεδάσει, με αρχή, μέση και τέλος.

Χελωνο-πρόκληση 3:  Φτιάξτε μας μια ιστορία που μπορεί να γίνει σενάριο για βίντεοΔουλέψτε μόνοι σας, με τους γονείς, τα αδέρφια σας ή με την παρέα σας. Στείλτε μας την ιδέα σας σε ένα κείμενο μέχρι 1000 λέξεις, σε ηλεκτρονικό αρχείο ή σε χειρόγραφα ή και ζωγραφιές που θα σκανάρετε ή διηγηθείτε την σε ένα βίντεο που θα τραβήξετε με κινητό στο σπίτι. Γράψτε μας και 2 λόγια για σας, όνομα, ηλικία, που μένετε κλπ. Στείλτε το μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου στο email education@archelon.gr.

Θα τις δούμε όλες προσεκτικά. Θα διαλέξουμε την πιο διασκεδαστική και θα την μετατρέψουμε σε σενάριο, ήχους και εικόνες στο βίντεο. Ίσως και να καταφέρουμε να συνδυάσουμε περισσότερες από μία ιστορίες. Αν υπάρχει δυνατότητα, θα καλέσουμε τους δημιουργούς της ιστορίας να λάβουν μέρος στο γύρισμα. Επίσης θα στείλουμε ένα δώρο-έκπληξη για όλες τις ιστορίες που θα διακριθούν και θα τις δημοσιεύσουμε στη σελίδα μας. Και βέβαια, θα σας καλέσουμε στην πρεμιέρα, ηλεκτρονικά!

Αν δεν ξέρετε τίποτα για το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ, δείτε την ιστοσελίδα μας www.archelon.gr και παρακολουθήστε τις ανακοινώσεις και τα μικρά βίντεο στη σελίδα μας στο facebook για να πάρετε ιδέες. Θα σας βοηθήσουμε δημοσιεύοντας και νέες εικόνες με την ένδειξη #ΧΕΛΩΝΟΠΡΟΚΛΗΣΗ3.

Χελωνο-πρόκληση 3:  Φτιάξτε μας μια ιστορία που μπορεί να γίνει σενάριο για βίντεο

Πληροφορίες: Δημήτρης Φυτίλης- Υπεύθυνος Κέντρου Διάσωσης, τηλ. 210 8982 600, καθημερινές 10.00-17.00

 

Navigation

Social Media