ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Τέσσερις εθελοντές μας ανέβηκαν στο φημισμένο ηφαίστειο El Teide και συγκέντρωσαν χρήματα για τον ΑΡΧΕΛΩΝ. Πως έγινε αυτό;

Τέσσερις εθελοντές μας ανέβηκαν στο φημισμένο ηφαίστειο El Teide και συγκέντρωσαν χρήματα για τον ΑΡΧΕΛΩΝΜερικοί από εσάς μπορεί να έχετε γνωρίσει τη Megan τον Ιούλιο του 2016 και τον Αύγουστο του 2017 σαν εθελόντρια στο πρόγραμμα Ρεθύμνου του ΑΡΧΕΛΩΝ. Ή ίσως το 2019 σαν Υπεύθυνη πεδίου για την ευαισθητοποίηση του κοινού στο Ρέθυμνο και εθελόντρια στο Κέντρο Διάσωσης.

Όλα ξεκίνησαν όταν η «δική μας» Megan McFarlane ανακάλυψε ότι το Fair Earth Foundation, ένα εγγεγραμμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, διοργανώνει την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα μια ειδική πρόκληση για ανάβαση στο όροςTeide. Λοιπόν, μαζί με τον Sam Finlayson και τη Lucie Grosjean ανέβηκαν στο El Teide τον περασμένο μήνα και έκαναν μία δωρεά στον ΑΡΧΕΛΩΝ με έναν τρόπο εντελώς διαφορετικό!

Η Megan μας πληροφόρησε πριν δύο εβδομάδες ότι μέσω της συμμετοχής τους στο Teide Challenge τον Οκτώβριο, συγκεντρώθηκαν πάνω από 5.000 £ από ανθρώπους και οργανισμούς που υποστηρίζουν το Fair Earth Foundation, και μέρος του ποσού θα φτάσει στον ΑΡΧΕΛΩΝ σαν δωρεά. «Μας τιμάει και μας συγκινεί η προσπάθειά σας. Οι δωρεές σας είναι σημαντικές!» της έγραψε η Δάφνη Μαυρογιώργου, Διευθύντρια του ΑΡΧΕΛΩΝ.

«Ποτέ δεν σκέφτηκα κάτι άλλο από το να δηλώσω τον ΑΡΧΕΛΩΝ σαν αποδέκτη, καθώς ήξερα ότι έχετε αγωνιστεί να συνεχίσετε το έργο σας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είναι γνωστό ότι οι δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού δεν μπορούσαν να γίνουν καθ’ 'όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου αλλά και μετά», απάντησε η Megan.

Τέσσερις εθελοντές μας ανέβηκαν στο φημισμένο ηφαίστειο El Teide και συγκέντρωσαν χρήματα για τον ΑΡΧΕΛΩΝ

Όταν ζητήσαμε από τη Megan να περιγράψει την εμπειρία της, μας είπε: «Η ανάβαση στο El Teide ήταν ο απόλυτος συνδυασμός αποφασιστικότητας και ομαδικής συνεργασίας. Υπήρχαν δύσκολα σημεία, αλλά και αστείες στιγμές, και προχωρήσαμε σαν ομάδα, υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον και βλέποντας τον όμορφο έναστρο ουρανό σε όλες μας τις στάσεις. Είναι ένα εξαντλητικό 7-ωρο, αλλά σίγουρα αξίζει την πρόκληση και η ανατολή του ηλίου στην κορυφή ήταν συναρπαστική. Είναι σχεδόν σαν να βρίσκεστε στον Άρη!»

Υπάρχουν και νεότερα σ’ αυτήν την ιστορία. Η Eve Pillmore, μια ακόμη «δική μας» από τα προγράμματα πεδίου του ΑΡΧΕΛΩΝ και το Κέντρο Διάσωσης, μόλις επέστρεψε από την ανάβαση του Νοεμβρίου στο El Teide! Κι αυτή επίσης δήλωσε τον ΑΡΧΕΛΩΝ σαν αποδέκτη για τους πόρους που θα συγκεντρώσει. Πως περιγράφει την εμπειρία της; Με μια λέξη: «εμπνευστική»!

Τέσσερις εθελοντές μας ανέβηκαν στο φημισμένο ηφαίστειο El Teide και συγκέντρωσαν χρήματα για τον ΑΡΧΕΛΩΝ

Ευχαριστούμε και τους τέσσερις εθελοντές για την πραγματοποίηση της δωρεάς στον ΑΡΧΕΛΩΝ. Μπορείτε να το κάνετε κι εσείς, συμμετέχοντας στη διοργάνωση της Teide Challenge. Θα χαρούμε να σας δούμε να κυματίζετε τη σημαία του ΑΡΧΕΛΩΝ στην κορυφή του!

 

Navigation

Social Media