ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Σημαντικές αποφάσεις για τις προφυλάξεις ως προς τον COVID-19 στα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ- Ιούλιος 2020

Όπως πιθανά γνωρίζετε, τα προγράμματα τρέχουν εδώ και ένα μήνα ήδη. Οι βασικές ομάδες ασχολήθηκαν κυρίως με την καταγραφή και την προστασία των φωλιών της Καρέτα. Επίσης, για όλο το διάστημα εφαρμόστηκε κοινωνική αποστασιοποίηση και προσδιορίστηκαν νέες πρακτικές για να αποφευχθεί ενδεχόμενη εξάπλωση του ιού στους σταθμούς πεδίου. Δεν είναι εύκολο, αλλά αξίζει τον κόπο για το έργο μας ως προς τις χελώνες και τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται γι’ αυτές.

Σημαντικές αποφάσεις για τις προφυλάξεις ως προς τον COVID-19 στα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ- Ιούλιος 2020

Τώρα που η Ελλάδα έχει ανοίξει τα σύνορά της σε ανθρώπους από πολλές χώρες, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι ομάδες θα συνεχίσουν να παραμένουν ασφαλείς από τον COVID-19, μέχρι το τέλος των προγραμμάτων. Για αυτό πήραμε την παρακάτω απόφαση:

Όλοι όσοι έρχονται στις κατασκηνώσεις του ΑΡΧΕΛΩΝ, είτε από το εξωτερικό, είτε από την Ελλάδα, θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ του COVID-19, που θα έχει γίνει μέσα σε 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Τα αποτελέσματα του τεστ πρέπει να προωθηθούν με e-mail στον αντίστοιχο υπεύθυνο του προγράμματος, πριν φθάσουν στην κατασκήνωση. Κανείς άλλος δεν θα μπορέσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Επίσης, μόλις οι εθελοντές φθάσουν στην κατασκήνωση, θα πρέπει να μείνουν σε αυτο- απομόνωση για 7 ημέρες, χρησιμοποιώντας τους καθορισμένους χώρους με ιδιαίτερη προσοχή. Άλλα μέλη των ομάδων θα φροντίσουν για τις προμήθειες, το φαγητό τους κλπ.

Σημειώνουμε ότι οι άνθρωποι που θα έρθουν από το εξωτερικό ίσως υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοιό από τις Ελληνικές αρχές, αλλά αυτό είναι ανεξάρτητο με την παραπάνω απόφασή μας.

Οι συνεχείς αλλαγές στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, η ακύρωση πολλών πτήσεων και η πάντοτε παρούσα πιθανότητα για νέες αλλαγές και επιβολή τοπικής καραντίνας εντός της Ελλάδας αποτέλεσαν τεράστιο εμπόδιο στην οριστικοποίηση της συμμετοχής αρκετών εθελοντών στα προγράμματά μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επιβεβαιωμένους εθελοντές και αυτούς που έχουν αιτήσεις σε εκκρεμότητα για την υπομονή και την επιμονή τους να συμμετέχουν στις δράσεις του ΑΡΧΕΛΩΝ φέτος, σ αυτό το παράξενο καλοκαίρι. Γνωρίζουμε καλά ότι όλοι οι επιβεβαιωμένοι εθελοντές αναγκάστηκαν να επανα-προγραμματίσουν τη συμμετοχή τους τουλάχιστον μία φορά, και πολλοί το έκαναν δύο και τρεις φορές. Από σήμερα, επανα-προγραμματισμός επιβεβαιωμένης συμμετοχής θα γίνεται μόνο στις περιπτώσεις που θα το ζητήσουμε εμείς, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στις κατασκηνώσεις.

Οι άνθρωποι που πρόκειται να έρθουν στα προγράμματα μέχρι και την 10η Ιουλίου θα λάβουν ιδιαίτερες οδηγίες κατά προτεραιότητα. Οι εκκρεμούσες αιτήσεις θα απαντηθούν μετά τις 15 Ιουλίου.

Παρακαλούμε θυμηθείτε: ένα άτομο αρκεί για να θέσει το πρόγραμμα εκτός δράσης και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να υπάρχει πολύ πρόσφατο αρνητικό τεστ και να τηρηθεί η καραντίνα των 7 ημερών.

Ζητούμε την κατανόησή σας για τις αλλαγές, τις καθυστερήσεις και τις ακυρώσεις που έχουν προκληθεί και θα προκληθούν ακόμη αυτό το καλοκαίρι. Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς.

Navigation

Social Media