ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Σας χρειαζόμαστε, μείνετε δίπλα μας

Αντέξαμε την προηγούμενη χρονιά και συνεχίζουμε! Ήσασταν εκεί, μαζί μας στη δύσκολη διαδρομή λόγω πανδημίας και σας θέλουμε πάντα στο πλευρό μας!

Η βοήθειά σας για να σωθούν οι τραυματισμένες χελώνες στο οργανωμένο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα είναι καθοριστική ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας και να ξεπεράσουμε τις πρωτόγνωρες προκλήσεις που έφεραν οι περιορισμοί της πανδημίας.

Σας χρειαζόμαστε, μείνετε δίπλα μας

Οι ανάγκες σε φάρμακα, εξοπλισμό και αναλώσιμα για την περίθαλψη των τραυματισμένων χελωνών που καταφθάνουν από όλη την Ελλάδα δεν σταμάτησαν, ούτε και η προσπάθεια μας να τις φροντίσουμε. Πενήντα δύο χελώνες φιλοξενήθηκαν στη διάρκεια του 2020 στο Κέντρο Διάσωσης από το ειδικευμένο προσωπικό αλλά και τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ, που ήταν αισθητά λιγότεροι λόγω των περιορισμών που έφερε η πανδημία στις μετακινήσεις. Μετά από επιτυχή περίθαλψη 21 χελώνες επανεντάχθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον, 20 βρίσκονται ακόμη υπό περίθαλψη ενώ 11 χελώνες δυστυχώς δεν επιβίωσαν.

Ήδη τους τρεις πρώτους μήνες του 2021 έχουν φτάσει στο Κέντρο ακόμη 5 χελώνες με παλιά ή καινούργια τραύματα, έχοντας καταπιεί αγκίστρια ή και πλαστικά.

Σας χρειαζόμαστε, μείνετε δίπλα μας

Από το 1994 που ιδρύθηκε το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ έχουν φιλοξενηθεί εκεί περισσότερες από 1162 θαλάσσιες χελώνες ενώ ένα ποσοστό 56% από αυτές έχει αποθεραπευτεί επιτυχώς και έχει επιστρέψει στη θάλασσα.

Η χαρά μας είναι μεγάλη για όσα κατορθώσαμε αλλά, καθώς οι επισκέπτες και τα σχολεία δεν μπορούν ακόμη να έρθουν στο Κέντρο Διάσωσης λόγω των περιορισμών της πανδημίας, η αγωνία μας και οι οικονομικές δυσκολίες συσσωρεύονται. Κάθε δωρεά σας, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο, θα αφήσει ακόμη πιο μεγάλο αποτύπωμα στην κοινή μας προσπάθεια να βοηθήσουμε τα ζώα που κινδυνεύουν.

Σας χρειαζόμαστε, μείνετε δίπλα μας

Η φυσική απομόνωσή μας λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν μπορεί να μας χωρίσει από την προσπάθεια για την προστασία της Φύσης και της άγριας πανίδας.

Σε λίγο καιρό, με τον ερχομό της άνοιξης, καθώς η θερμοκρασία της θάλασσας ανεβαίνει, θα αρχίσει η περίοδος απελευθέρωσης για τις χελώνες που φροντίζουμε. Η δωρεά σας μπορεί να τους δώσει πίσω την ελευθερία τους με την ελπίδα ότι όλων μας η απελευθέρωση από την πανδημία έρχεται σύντομα.

Κάνετε δωρεά!

 

Navigation

Social Media