ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Τα Βραβεία Διακεκριμένης Προσφοράς του ΑΡΧΕΛΩΝ για το 2020

Στις 25 Φεβρουαρίου, οργανώθηκε διπλή διαδικτυακή εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των προγραμμάτων του 2020. Πρώτα στα Ελληνικά, μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους πάνω από 130 συνεργαζόμενοι φορείς, μέλη, εθελοντές και φίλοι του ΑΡΧΕΛΩΝ από την Ελλάδα και μετά στα Αγγλικά, όπου συμμετείχαν πάνω από 300 εθελοντές και φίλοι μας. Στο τέλος και των δύο εκδηλώσεων ακούστηκαν 30 ονόματα ανθρώπων που χωρίς αυτούς το 2020 θα ήταν ακόμη πιο δύσκολο και ίσως πιο απογοητευτικό. Αυτά ήταν τα Βραβεία Διακεκριμένης Προσφοράς του 2020.

«Τα βραβεία αυτά είναι ένα ονομαστικό ευχαριστώ για όσους ήρθαν στο νου μας άμεσα. Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά από όσους δεν αναφέραμε, γιατί αυτή τη χρονιά, το 2020, το αξίζουν όλοι όσοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν» είπε ο Θωμάς Αράπης, Πρόεδρος του ΑΡΧΕΛΩΝ. «Είμαστε ευγνώμονες όχι μόνο σε όσους αναφέρθηκαν, αλλά και σε όλους τους εθελοντές, τους φίλους και τα μέλη του ΑΡΧΕΛΩΝ που βοήθησαν στη Ζάκυνθο και στον Κυπαρισσιακό, τους ενθουσιώδεις τοπικούς εθελοντές στο Κέντρο Διάσωσης, στον Λακωνικό και στην Κορώνη, στα Χανιά και τη Μεσσαρά της Κρήτης».

Τα Βραβεία Διακεκριμένης Προσφοράς του ΑΡΧΕΛΩΝ για το 2020

Η αναπάντεχη πανδημία δυσκόλεψε τη φυσική παρουσία των ανθρώπων στις παραλίες ωοτοκίας και στο Κέντρο Διάσωσης. Τώρα που η συνολική εικόνα των δράσεων του ΑΡΧΕΛΩΝ για το 2020 έχει εκτιμηθεί, φαίνεται καθαρά η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια. Πόσοι λοιπόν ήταν οι άνθρωποι που βοήθησαν με τη φυσική τους παρουσία το 2020;

Ο συνολικός αριθμός των εθελοντών που συμμετείχαν στα προγράμματα πεδίου και στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ με καθημερινή ενασχόληση για 4 εβδομάδες ή περισσότερο, τη χρονιά που πέρασε έφτασε τους 132. Οι εθελοντές από το Ηνωμένο Βασίλειο αντιπροσωπεύουν το 20%, ακολουθούν αυτοί από τη Γαλλία και την Ελλάδα με 18% αντίστοιχα και το 16% προήλθε από τη Γερμανία.

Τα Βραβεία Διακεκριμένης Προσφοράς του ΑΡΧΕΛΩΝ για το 2020

«Πάνω από το 70% των εθελοντών προήλθε από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», παρατηρεί η Χαρά Παπαηλιού, Υπεύθυνη Εθελοντών. «Το καλοκαίρι του 2020 ακυρώθηκαν οι περισσότερες πρακτικές ασκήσεις από εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, αλλά είχαμε συμμετοχή από φοιτητές πρακτικής Ελληνικών πανεπιστημίων», συνεχίζει.

Οι αριθμοί συμμετοχών μόνοι τους δεν μπορούν να μεταφέρουν την ιδιαίτερη αξία που έχει η φυσική παρουσία των ανθρώπων στις δράσεις μας και το 2021.

Τα εθελοντικά προγράμματα για το 2021 έχουν ανοίξει και περιμένουμε τις αιτήσεις συμμετοχής σας. Για λόγους προστασίας από τον COVID-19, στα προγράμματα στις παραλίες ωοτοκίας δεχόμαστε συμμετοχές που αφορούν από 5 εβδομάδες και πάνω από το εξωτερικό και από 3 εβδομάδες και πάνω για τους Ελληνόφωνους που βρίσκονται στην Ελλάδα. Στο Κέντρο Διάσωσης δεχόμαστε συμμετοχές από το εξωτερικό με ελάχιστο διάστημα συμμετοχής 5 εβδομάδες για τους ίδιους λόγους.

Περισσότερες πληροφορίες https://www.archelon.gr/contents/volunt.php?mid=2


 

Navigation

Social Media