ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Θέλεις να αποκτήσεις εμπειρία στις εκπαιδευτικές περιβαλλοντικές δράσεις του ΑΡΧΕΛΩΝ;

Η οργάνωση των εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών δράσεων στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στη Γλυφάδα βασίζεται στην 30χρονη εμπειρία του ΑΡΧΕΛΩΝ σε θέματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα.

Εκεί γίνονται ξεναγήσεις και παρουσιάσεις για το έργο της διάσωσης και περίθαλψης των θαλάσσιων χελωνών, τις λειτουργίες της φύσης, την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Κατά τη σχολική χρονιά 2018/2019, έγιναν 300 παρουσιάσεις για τα σχολεία, όπου 9.600 μαθητές και μαθήτριες και 800 εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Θέλεις να αποκτήσεις εμπειρία στις εκπαιδευτικές περιβαλλοντικές δράσεις του ΑΡΧΕΛΩΝ;

«Απευθύνουμε πρόσκληση σε φοιτητές, σπουδαστές αλλά και πτυχιούχους όλων των κλάδων, κατά προτίμηση παιδαγωγικών, περιβαλλοντικών, οικονομικών, ανθρωπιστικών σπουδών και τουριστικών σπουδών, που θέλουν να αποκτήσουν σχετική εμπειρία αλλά και να βοηθήσουν σαν εθελοντές » λέει ο Δημήτρης Φυτίλης, Υπεύθυνος του Κέντρου Διάσωσης. «Η ολιγομελής ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μπορεί να συμπεριλάβει και άτομα που θα κάνουν Πρακτική Άσκηση» συμπληρώνει. Ήδη υπάρχει η περιγραφή των σχετικών θέσεων στη βάση δεδομένων ΑΤΛΑΣ.

« Το πρόγραμμα της πρακτικής άσκησης έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει την επικοινωνία περιβαλλοντικών θεμάτων μέσω μιας διεπιστημονικής προσέγγισης» εξηγεί η Αναστασία Σαμαρτζή, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δράσεων. «Το εκπαιδευτικό υλικό που παρουσιάζεται σε σχολεία έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» συνεχίζει.

Θέλεις να αποκτήσεις εμπειρία στις εκπαιδευτικές περιβαλλοντικές δράσεις του ΑΡΧΕΛΩΝ;

Μέλη και συνεργάτες του ΑΡΧΕΛΩΝ συναντώνται τακτικά με τους ασκούμενους στο Κέντρο Διάσωσης και μεταφέρουν πληροφορίες και εμπειρίες από την πολύχρονη και πολύπλευρη ερευνητική και εκπαιδευτική δράση του. Αυτοί που θα συμμετέχουν στην ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις στον προγραμματισμό και την εκτέλεση εκπαιδευτικών δράσεων και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη φύση, το περιβάλλον, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή.

Οι χρονικές περίοδοι που γίνονται δεκτοί ασκούμενοι αφορούν το Α εξάμηνο και το Β εξάμηνο του έτους. Η διάρκεια της άσκησης μπορεί να είναι full time (20 ημέρες το μήνα) ή part time (10 ημέρες το μήνα). Μετά την ολοκλήρωση 15 εβδομάδων πρακτικής άσκησης χορηγείται αντίστοιχη βεβαίωση.

Καταληκτικές Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων: Για το Α εξάμηνο μέχρι 20 Δεκεμβρίου, Για το Β εξάμηνο μέχρι 15 Μαΐου.

Δείτε περισσότερα εδώ


 


 

Navigation

Social Media