ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Από τη Βουδαπέστη κατευθείαν στο Κέντρο Διάσωσης!

Η αίτηση της επίσκεψης για ξενάγηση στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα έγραφε: Σχολείο Μανώλης Γλέζος. Η χαρά μας ήταν πολύ μεγάλη όταν μάθαμε ότι το Ελληνικό αυτό σχολείο, βρίσκεται στην Ουγγαρία, στη Βουδαπέστη!

Είκοσι μαθητές, Ε, ΣΤ’ Δημοτικού και Α’ κ Β’ Γυμνασίου συμμετείχαν σε αυτό το εκπαιδευτικό ταξίδι με σκοπό να επισκεφτούν μέρη ιδιαίτερης σημασίας στην Ελλάδα. Νιώσαμε συγκίνηση και τιμή όταν μας είπαν ότι σε εμάς ήρθαν κατευθείαν από το αεροδρόμιο!

Σχολείο από την Ουγγαρία επισκέπτεται το Κέντρο Διάσωσης

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου Διάσωσης και παρακολούθησαν το πρόγραμμα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. «Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το ενδιαφέρον των μαθητών και η σχετική προετοιμασία που είχαν κάνει για την επίσκεψή τους» αναφέρει η Όλγα Δρεττάκη, μέλος της Επιτροπής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΑΡΧΕΛΩΝ, που ήταν εκεί.

Με τη φροντίδα των μαθητών διοργανώθηκε ένα κουίζ στο προαύλιο του Κέντρου Διάσωσης δίπλα στη θάλασσα, χαρίζοντάς τους έναν όμορφο επίλογο στην πρώτη τους επίσκεψη κατά τη διάρκεια αυτού του εκπαιδευτικού ταξιδιού.

Σχολείο από την Ουγγαρία επισκέπτεται το Κέντρο Διάσωσης

«Το σχολείο ιδρύθηκε το 1995, είναι απογευματινό και διδάσκει ελληνική γλώσσα και λαογνωσία (λαογραφία)» λέει η Δρ. Χριστίνα Pactitz, Διευθύντρια του σχολείου. « Οι μαθητές είναι παιδιά Ελλήνων 2ης ή 3ης γενιάς η μικτών οικογενειών, που πλέον σχεδόν δεν μιλούν ελληνικά στο σπίτι. Το σχολείο ονομάστηκε «Μανώλης Γλέζος» προς τιμήν του πρώτου ελληνικού σχολείου της Βουδαπέστης που λειτούργησε από το 1950 έως το 1965.

Το Κέντρο Διάσωσης άνοιξε τις πόρτες του ξανά στα σχολεία στο τέλος Σεπτεμβρίου. «Μας γεμίζει χαρά η μεγάλη ζήτηση που έχει ανάμεσα στα σχολεία το πρόγραμμά της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που γίνεται στο Κέντρο Διάσωσης», μας είπε η Αναστασία Σαμαρτζή, Υπεύθυνη εκπαιδευτικών δράσεων.

Σχολείο από την Ουγγαρία επισκέπτεται το Κέντρο Διάσωσης

Μάθετε περισσότερα για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ στην ιστοσελίδα μας.

Κείμενο και φωτογραφίες: Όλγα Δρετάκη.

 

Navigation

Social Media