ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Μίνι retreat- επίσκεψη σε βιολογικές καλλιέργειες

Ολοκληρώθηκαν για φέτος τα προγράμματα πεδίου του ΑΡΧΕΛΩΝ: οι εθελοντές επέστρεψαν στα σπίτια τους, οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων επέστρεψαν στην Αθήνα, ο εξοπλισμός μεταφέρθηκες στις αποθήκες και τώρα γράφονται οι ετήσιες εκθέσεις.

Μίνι retreat- επίσκεψη σε βιολογικές καλλιέργειες

«Πρόκειται για μία μεγάλη 6μηνη προσπάθεια που κάνει ο ΑΡΧΕΛΩΝ κάθε χρόνο, από το 1984, για να καταγραφεί και να προστατευτεί η ωοτοκία των θαλάσσιων χελωνών στους σημαντικότερους βιοτόπους της Ελλάδας. Αρκετοί από εμάς ασχολούνται όλο το χρόνο με την οργάνωση, την εκτέλεση και την αξιολόγηση των προγραμμάτων πεδίου και τα μέσα Οκτωβρίου, που ολοκληρώνεται η εργασία πεδίου, είναι ένα από τα ορόσημα της χρονιάς» λέει η Διευθύντρια του ΑΡΧΕΛΩΝ Δάφνη Μαυρογιώργου.

Μίνι retreat- επίσκεψη σε βιολογικές καλλιέργειες

Για να το γιορτάσουμε λοιπόν, διοργανώθηκε ένα μίνι retreat στο Κτήμα Κοκοτού, στη Σταμάτα Αττικής, όπου υποδεχτήκαμε τις υπεύθυνες προγραμμάτων, τη Νικολέττα Σιδηροπούλου (Ζάκυνθος), την Γαλήνη Σαμλίδου (Πελοπόννησος) και την Λυδία Κουτρουδίτσου (Κρήτη). Συμμετείχαν οι συνεργάτες του Κέντρου Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών και του κεντρικού γραφείου του ΑΡΧΕΛΩΝ, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπών. Βασικός μας στόχος ήταν να συνυπάρξουμε για λίγες ώρες και να επικοινωνήσουμε στην ύπαιθρο, σε ένα περιβάλλον όμορφο και διαφορετικό από αυτό που δραστηριοποιούμαστε συνήθως.

Μίνι retreat- επίσκεψη σε βιολογικές καλλιέργειεςΜε οδηγό την Anne Κοκοτού, περιδιαβήκαμε το κτήμα, είδαμε τον βιολογικό λαχανόκηπο, τα ζώα, τους χώρους για τα παιδιά, τα μελίσσια, τα πρώτα φετινά κυκλάμινα και τα ζωηρά βελανίδια. Περάσαμε από τον βιολογικό αμπελώνα, είδαμε τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου και μυρίσαμε το φετινό μούστο.

Αργότερα μυηθήκαμε στη γευσιγνωσία του κρασιού, χαρήκαμε το μπουφέ και τα κρασιά του αμπελώνα και παίξαμε το παιχνίδι του «μυστικού φίλου», κάτι που εξελίσσεται ως παράδοση στον ΑΡΧΕΛΩΝ!

Ήταν μια καλοδεχούμενη ανάσα. Τώρα είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε το σχεδιασμό των προγραμμάτων πεδίου του 2022!

Συμμετέχοντες: Αλίκη Παναγοπούλου, Αναστασία Σαμαρτζή, Άννα Κρεμέζη-Μαργαριτούλη, Γαλήνη Σαμλίδου, Γιώργος Βαλαής, Γιώργος Πάρχας, Δάφνη Μαυρογιώργου, Δημήτρης Μαργαριτούλης, Δημήτρης Φυτίλης, Ειρήνη Κασιμάτη, Θωμάς Αράπης, Ιωάννα Φύτου, Λενιώ Μαργαριτούλη, Λυδία Κουτρουδίτσου, Μαριάννα Δημητρίου, Νικολέττα Σιδηροπούλου, Νίκος Μανίας, Μιχάλης Μωραΐτης, Όλγα Δρεττάκη, Παναγιώτα Θεοδώρου, Ράνια Σπυροπούλου, Ρεγγίνα Στεφανάτου, Φρόσω Δημητρακοπούλου, Χαρά Παπαηλιού

Μίνι retreat- επίσκεψη σε βιολογικές καλλιέργειες


 

Navigation

Social Media