ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

H ANEK LINES υποστηρίζουν την μετακίνησή μας προς την Δυτική Κρήτη και για το 2014

H ANEK LINES υποστηρίζουν την μετακίνησή μας προς την Δυτική Κρήτη και για το 2014

Στο πλαίσιο του χορηγικού της προγράμματος, η Ναυτιλιακή Εταιρία Κρήτης «ΑΝΕΚ LINES» προσέφερε έκπτωση εισιτηρίων στο Σύλλογό μας και για φέτος, δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες μετακίνησης των στελεχών μας στα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Δυτική Κρήτη.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

Η Ελλάδα παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την μη λήψη μέτρων προστασίας του σημαντικού πληθυσμού θαλάσσιων χελωνών που φωλεοποιεί στο Νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο. Η παραπομπή είναι αποτέλεσμα της απίστευτης ολιγωρίας και αναποφασιστικότητας του ΥΠΕΚΑ που, παρά τις προειδοποιήσεις του ΑΡΧΕΛΩΝ και άλλων περιβαλλοντικών  οργανώσεων, εδώ και τρία χρόνια πελαγοδρομεί για το πώς θα προχωρήσει στο σχεδιασμό της προστασίας.

Η προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στην Κρήτη κατά το 2013. Συνοπτική έκθεση για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στην Κρήτη κατά το 2013.  Συνοπτική έκθεση για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο πληθυσμός θαλάσσιων χελωνών που αναπαράγεται στην Κρήτη εξακολουθεί να κινδυνεύει με εξαφάνιση αφού οι δύο από τις τρεις παραλίες ωοτοκίας παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια έντονη πτωτική τάση. Παρόλα αυτά, οι ισχυρές τουριστικές πιέσεις με τα συνακόλουθά τους και ο προγραμματισμός έργων στην παράκτια ζώνη με ανεπαρκή ή πλημμελή σχεδιασμό, κυρίως χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η συνεχιζόμενη ραγδαία μείωση του αναπαραγωγικού πληθυσμού, εξακολούθησαν να καταγράφονται και μάλιστα να αυξάνονται και κατά την περίοδο αναπαραγωγής του 2013

Η ομάδα της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας του ΑΡΧΕΛΩΝ

Η ομάδα της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας του ΑΡΧΕΛΩΝ

Τους τελευταίους έξι μήνες ο ΑΡΧΕΛΩΝ φιλοξένησε ακόμα τρεις εθελοντές από την Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία. Την Tuuli από την Εσθονία, τη Μαρτίνα από τη Σουηδία και τον Benjamin από το Λουξεμβούργο. Ήταν πραγματικά μια απίστευτη ομάδα, η οποία βοήθησε πολύ τις τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες στο Κέντρο Διάσωσης.

ΕΛΛΗΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ για το PRO.ACT Natura 200

ΕΛΛΗΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ για το PRO.ACT Natura 200

Στις 16 και 17 Ιανουαρίου 2014 έγινε συνάντηση εργασίας των Εταίρων του έργου PRO.ACT. Natura 2000 στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών . Το έργο εντάσσεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας (INTERREG) “Ελλάδα – Ιταλία”, Άξονας προτεραιότητας 3: «Βελτίωση της ποιότητας ζωής, της προστασίας του περιβάλλοντος και ενίσχυσης της κοινωνικής και πολιτιστικής συνοχής», και στοχεύει στην ανάπτυξη μιας κοινής διασυνοριακής στρατηγικής για τη διατήρηση και προστασία του πληθυσμού της Caretta Caretta.

Η Εμπειρία μου στον ΑΡΧΕΛΩΝ

Η Εμπειρία μου στον ΑΡΧΕΛΩΝ

Η εμπειρία μου στον ΑΡΧΕΛΩΝ συμπεριέλαβε συνολικά, τη συμμετοχή μου σε πέντε προγράμματα σε μια περίοδο λίγο παραπάνω από 4 μήνες. Έμαθα τόσα πολλά σε αυτό το διάστημα και είμαι τόσο χαρούμενος που υπάρχει ένας τέτοιος σύλλογος. Το να γνωρίζω μια ομάδα ανθρώπων που αγαπά αυτά τα ζώα όσο κι εγώ και να αφιερώνει τόσο χρόνο για να τα σώζει, είναι κάτι που με αγγίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Επιτυχημένο έτος το 2013 για το Πρόγραμμα Ζακύνθου!

Επιτυχημένο έτος το 2013 για το Πρόγραμμα Ζακύνθου!

Ελπίζουμε ότι οι χελώνες που επισκέφτηκαν τη Ζάκυνθο αυτό το καλοκαίρι θα έχουν ένα ασφαλές ταξίδι στις περιοχές που ταξιδεύουν προς αναζήτηση τροφής, και ευχόμαστε οι συνεργάτες, εθελοντές κ φίλοι μας να έχουν έναν ευχάριστο χειμώνα και μιαν όμορφη αρχή για το 2014!

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του TESOL

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του TESOL

Mε μεγάλη μας χαρά παραβρεθήκαμε στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε το TESOL στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Deree την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013. Με τη συνεργασία της Γεωργίας Κολέτου –Τσιλίκη, υπεύθ. Του προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής και της εθελόντριάς μας και μέλος του TESOL, Jane Mantarakis, παρουσιάστηκε μια ανασκόπηση στο έργο του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Navigation

Social Media