ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Συμμετοχή του ΑΡΧΕΛΩΝ στην 3η Γιορτή Κρητικής Διατροφής

Συμμετοχή του ΑΡΧΕΛΩΝ στην 3η Γιορτή Κρητικής ΔιατροφήςΣτο Ρέθυμνο, από τις 27 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, διοργανώθηκε από την Αντιπεριφέρεια, το Δήμο και το Επιμελητήριο Ρεθύμνου, η 3η Γιορτή Κρητικής Διατροφής, που περιελάμβανε ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και εκθέσεων, δίνοντας έμφαση στην κρητική διατροφή και τα κριτικά παραδοσιακά προϊόντα, στον Δημοτικό Κήπο της πόλης.

Στόχος της εκδήλωσης αυτής ήταν η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα, με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, αναδεικνύοντας έτσι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης, μέσω της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ συμμετείχε σε αυτή τη γιορτή μιας και η θαλάσσια χελώνα αποτελεί κομμάτι του Ρεθυμνιώτικου πλούτου, με τον κόλπο Ρεθύμνου να αποτελεί τη σημαντικότερη περιοχή στη Κρήτη, που ωοτοκούν οι Caretta caretta.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, ο ΑΡΧΕΛΩΝ συμμετείχε με ενημερωτικό stand στο χώρο των εκδηλώσεων, ενημερώνοντας ντόπιους και τουρίστες για τις θαλάσσιες χελώνες, τις φωλιές τους και την κατάσταση του πληθυσμού τους στην Κρήτη. Επιπλέον, το Σάββατο στις 28 Ιουνίου, οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ σε συνεργασία με την ομάδα «Αερόστατο», πραγματοποίησαν δράσεις για παιδιά με παιχνίδια και δραστηριότητες που σχετίζονται με τις θαλάσσιες χελώνες. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επιδαπέδια παιχνίδια και ζωγραφική σώματος (body painting) με θέμα τη θαλάσσια χελώνα. Επιπλέον, τα παιδιά καλέστηκαν να φτιάξουν και να χρωματίσουν τα δικά τους καβούκια από χαρτόνι και αφού τα φόρεσαν έγιναν και αυτά για λίγο «μικρά χελωνάκια», έκατσαν να ακούσουν την ιστορία, που τους διηγήθηκε η υπεύθυνη πεδίου Ρεθύμνου Melissa Foley, με θέμα τον κύκλο ζωής των θαλάσσιων χελωνών και των μικρών τους, που ενθουσίασε ακόμα και τους γονείς των παιδιών που παρευρίσκονταν εκεί.

Συμμετοχή του ΑΡΧΕΛΩΝ στην 3η Γιορτή Κρητικής ΔιατροφήςΤέλος, έμφαση δόθηκε στο πως μπορούν να βοηθήσουν στη προστασία των φωλιών και των μικρών θαλάσσιων χελωνών, που όλα τα παιδιά θα συναντήσουν και αυτό το καλοκαίρι στις παραλίες του Ρεθύμνου και που ελπίζουμε να είναι οι πρώτοι που θα τις προστατέψουν!

Για την υλοποίηση των δράσεων αυτών ευχαριστούμε θερμά την αντιδήμαρχο Τουρισμού-Πολιτισμού Πέπη Μπιρλιράκη, τον Βαγγέλη Αρχοντάκη, την Ρένα Λαδιά και τους συνεργάτες της, καθώς και τους εθελοντές του δήμου Ρεθύμνου για τη βοήθειά και την στήριξή τους.

Navigation

Social Media