ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ στα πλαίσια του Letʼs do it Greece συμμετέχει στο καθαρισμό της παραλίας Γλυφάδας

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ στα πλαίσια του Letʼs do it Greece συμμετέχει στο καθαρισμό της παραλίας ΓλυφάδαςΟ ΑΡΧΕΛΩΝ αναγνωρίζοντας το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει παγκοσμίως με τα απορρίμματα τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα, συμμετέχει κάθε χρόνο θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να συμβάλλει στη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ συμμετείχε και φέτος στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της Ελλάδας. Την Κυριακή, 29 Απριλίου 2018 καθαρίσαμε την παραλία στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας δίπλα στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στα πλαίσια του Let’s do it Greece. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ αναγνωρίζοντας το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει παγκοσμίως με τα απορρίμματα τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα, συμμετέχει κάθε χρόνο θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να συμβάλλει στη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Περισσότερα από 65 άτομα σχηματίσανε μία γραμμή σε όλο το πλάτος της παραλίας και περπάτησαν έτσι όλη την παραλία ώστε να μην τους ξεφύγει κάποιο σκουπίδι. Πήραν μέρος εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ, μαθητές από το τμήμα του ΙΒ (International Baccalaureate) του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Pierce) στην Αγία Παρασκευή, φοιτητές από το Webster University καθώς και άλλοι πολίτες που ενημερώθηκαν για τη δράση αυτή.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ στα πλαίσια του Letʼs do it Greece συμμετέχει στο καθαρισμό της παραλίας Γλυφάδας

Η δράση διήρκησε 2 ώρες. Συνολικά, μαζέψαμε 40 κιλά σκουπίδια, από τα οποία τα 10 κιλά ήταν πλαστικά. Ένας μεγάλος αριθμός απορριμμάτων αφορούσε πλαστικά καλαμάκια ενώ μαζέψαμε και περισσότερες από 4.000 γόπες από τσιγάρα.

Η εθελόντριά μας, Νατάσα Κεραμίδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της:

«Είμαι εθελόντρια στον ΑΡΧΕΛΩΝ και μαζί με τους υπόλοιπους εθελοντές συμμετείχα για πρώτη φορά σε μία από τις δράσεις του Let’s do it Greece. Τη Κυριακή λοιπόν, μαζέψαμε τα σκουπίδια από την παραλία της Γλυφάδας μαζί με μια μεγάλη ομάδα ατόμων διάφορων ηλικιών. Η διαδικασία αυτή ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστική κι ενδιαφέρουσα καθώς υπήρχε από όλους όρεξη και καλή διάθεση για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού. Είναι εντυπωσιακό το πόσα σκουπίδια μαζέψαμε από πράγματα που δεν φανταζόμασταν πως θα μπορούσαν να υπάρχουν σε μια παραλία. Μ’ αυτόν τον τρόπο πιστεύω κι ελπίζω πως όλοι όσοι συμμετείχαμε θα είμαστε πιο προσεκτικοί την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα αντικείμενα και πού θα τα πετάξουμε. Φυσικά όμως δεν πιστεύω πως η μία μόνο μέρα θα σώσει τον κόσμο αλλά θεωρώ πως τέτοιες μέρες αποτελούν μέρες παραδείγματα όχι μόνο για όσους συμμετέχουν αλλά και για όσους ενημερώνονται για αυτές. Είμαι χαρούμενη, λοιπόν που συμμετείχα σε αυτή τη δράση καθώς κατάλαβα πως υπάρχουν πράγματα πολύ απλά που μπορούμε να κάνουμε και να καταφέρουμε συλλογικά αρκεί να ενδιαφερόμαστε πραγματικά, να περνάμε στις πράξεις και να προσπαθεί ο καθένας ξεχωριστά».

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ στα πλαίσια του Letʼs do it Greece συμμετέχει στο καθαρισμό της παραλίας Γλυφάδας

Ευχαριστούμε όλους αυτούς που συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.

Άνη Κονίδα

 

Navigation

Social Media