ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Εμπειρίες της ομάδας εθελοντών του Κέντρου Διάσωσης το χειμώνα που μας πέρασε

Η ομάδα των Ελλήνων εθελοντών του ΑΡΧΕΛΩΝ διοργανώνει πολύ τακτικά δράσεις που είτε έχουν σχέση με τις θαλάσσιες χελώνες είτε όχι, και μέσα από αυτές αναπτύσσεται μια δυνατή σχέση ανθρώπων διαφορετικών μεταξύ τους που όμως ενώνονται με έναν κοινό σκοπό...

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες πρόσφατες δράσεις τους μέσα από τη δική τους προσωπική εμπειρία από το χειμώνα που μας πέρασε.

 

Αρχαιολογικό Μουσείο

Όταν έρχεσαι στην Ελλάδας, μοιάζει λες και βαδίζεις μέσα στην ιστορία. Σε όλο τον κόσμο μαθαίνουμε από παιδιά για τους μύθους, τους θεούς και τις θεές.

Έτσι, όταν πήγαμε με τους εθελοντές στο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένιωσα λες και συναντούσα και πάλι αυτή τη μυθολογία. Ειδικά, λόγω του γεγονότος ότι η ανακάλυψη του μουσείου γίνεται μέσα από τις διάφορες περιόδους της Ελληνικής τέχνης από την νεολιθική εποχή, στη κυκλαδική και μετά στη μυκηναϊκή.

Κάπως πιο παιδικά, στο δεύτερο όροφο, οι μαύροι και οι κόκκινοι αμφορείς με τις μορφές με έκαναν να νιώσω ότι ήμουν στην ταινία της Disney, Ηρακλής που είχα δει όταν ήμουν μικρή.

Τελειώσαμε πηγαίνοντας για κρητικό φαγητό. Το κερασάκι στη τούρτα σε μια όμορφη βραδιά ανακάλυψης!

Camille Bonaventure

 

Dolphin Man

Ο Σύλλογος προστασίας της θαλάσσιας χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, κάθε εβδομάδα επιδιώκει να πραγματοποιεί κάποιες δραστηριότητες για να φέρει πιο κοντά εθελοντές ξένους και Έλληνες. Μέσα από αυτό αναπτύσσονται φιλίες πραγματικές που εξελίσσονται σε κάτι πολύ όμορφο γιατί ανταλλάσσεις γνώσεις και κουλτούρες με παιδιά από όλο τον κόσμο. Έτυχε να παρευρίσκομαι και εγώ σε μια από αυτές τις εξόδους-δραστηριότητες, που αφορούσε ένα ντοκιμαντέρ το Dolphin Man. Σαν λάτρεις της θάλασσας αλλά και του περιβάλλοντος, θεωρώ ότι ήταν ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ που έχω δει ποτέ στην ζωή μου. Έβλεπες έναν άνθρωπο αληθινό, με αγάπη και θέληση για αυτό που κάνει, με απώτερο στόχο να μεταφέρει την γνώση και το συναίσθημα που νιώθει κάτω από το νερό σε νέους ανθρώπους, κάτι αντίστοιχο νιώθω ότι το καταφέρνει και ο ΑΡΧΕΛΩΝ. Μεταδίδει την αγάπη και την γνώση που έχει για τις Θαλάσσιες Χελώνες και την φύση, και μέσα από αυτό καταφέρνει να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Νιώθω τυχερή που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα και που έτυχε να δω αυτό το ντοκιμαντέρ, γιατί με έκανε να θυμηθώ πράγματα του εαυτού μου που είχα ξεχάσει και με παρακίνησε να θέσω νέους στόχους για το μέλλον μου. Προτείνω να το δουν αυτό το ντοκιμαντέρ όλοι, αξίζει.

Σεβαστή Καποτά

 

«Οικογενειακά» δείπνα

Όπως πιθανόν γνωρίζετε ήδη, οι εγκαταστάσεις του Κέντρου διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ είναι ένας συρμός από παλαιά βαγόνια τρένου, που μας δώρισε ο ΟΣΕ, για να στεγαστούμε. Στο ένα από αυτά, που το ονομάζουμε "Σεκάνια", κατά παράδοση διοργανώνουμε τα πολυεθνικά, "οικογενειακά", όπως μου αρέσει να λέω, δείπνα μας , όπου Έλληνες και ξένοι εθελοντές ετοιμάζουν κάθε λογής αλμυρό ή γλυκό έδεσμα για να εκπροσωπήσει επάξια την χώρα τους, και να κερδίσει τις εντυπώσεις! Στην τελευταία αυτή μάζωξη, κάποια στιγμή μέσα στην φασαρία από τα γέλια και τις ιστορίες για χελώνες και "χελωνάδες", χαμένος στον κόσμο μου για λίγο, αναρωτήθηκα: Αυτοί οι άνθρωποι που κατασκεύασαν αυτά τα βαγόνια την δεκαετία του 30, θα φανταζόντουσαν ποτέ ότι πολλά χρόνια αργότερα, το δημιούργημα τους θα στέγαζε τους πιο καταπληκτικούς ανθρώπους που μπορεί να γνωρίσει κάποιος στην ζωή του; Από κάθε γωνιά της Γης μας, σαν μία οικογένεια που δεν γνωρίζει χρώμα, γλώσσα, θρησκεία ή άλλη διάκριση της έξω κοινωνίας, η οποία, με την σκληρή δουλειά της όχι μόνο προστατεύει τον πλανήτη μας, αλλά παράλληλα προάγει την αδελφοσύνη και την ειρήνη, σε έναν κόσμο που "φλέγεται" γύρο μας! Αυτή είναι η οικογένειά που ονομάζουμε "ARCHELON Bubble"!

Μιχάλης Μωραΐτης


 

Navigation

Social Media