ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Η βροχή δεν εμπόδισε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας της Χελώνας

Την Κυριακή 28 Μαΐου χτυπούσε συνεχώς το τηλέφωνο στο Κέντρο Διάσωσης να ρωτήσει το κοινό εάν ακυρωθεί η προγραμματισμένη εκδήλωση λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Όχι μόνο δεν ακυρώθηκε αλλά η προσέλευση του κόσμου για στην εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα χελώνας στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ στην 3η μαρίνα Γλυφάδας ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Παρότι η βροχή ήταν ασταμάτητη και η θερμοκρασία αισθητά χαμηλή περίπου 350 άτομα ξεκίνησαν από το σπίτι τους να πάρουν μέρος στην Γιορτή που κάθε χρόνο διοργανώνουμε την τελευταία Κυριακή του Μαΐου για την ημέρα της Χελώνας. Οι μικροί μας φίλοι είχαν ξανά την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες όπως ομαδικό κολλάζ, face painting, κατασκευή χελωνο – κοσμημάτων, παιχνίδια και σε ξεναγήσεις στις δεξαμενές με τις τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες.

Η βροχή δεν εμπόδισε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας της Χελώνας

Μια διαφορετική αλλά ταυτόχρονη γιορτή του ΑΡΧΕΛΩΝ με σύνθημα: "Love is the goal.LIFE is the journey" γιορτάσαμε την ίδια ημέρα την Ευρωπαική μέρα NATURA 2000 και τα 25 χρόνια υλοποίησης του Προγράμματος LIFE. Η βροχή δεν εμπόδισε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας να μας τιμήσουν με την παρουσία τους και να συμμετέχουν στην παρουσίαση "LIFE και ΑΡΧΕΛΩΝ" και στην προβολή της ταινίας: "Περιουσία μας ο πλούτος της θάλασσας". Ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ Γιώργος Παπανικολάου μαζί με τον πρόεδρο του Διοικητικού μας Συμβουλίου, k Θωμά Αράπη, εγκαινίασαν δύο καινούργιες δεξαμενές που χρηματοδοτήθηκαν από το LIFE EuroTurtles.

Η βροχή δεν εμπόδισε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας της Χελώνας

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους παρευρισκόμενους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και φυσικά, κινητήριος δύναμη σε αυτή την προσπάθεια ήταν η μεγάλη βοήθεια των 28 Ελλήνων και ξένων εθελοντών που για άλλη μια φορά έδειξαν το πάθος τους γι αυτό που κάνουν.

Και του χρόνου!

Καλό καλοκαίρι σε όλους με αγάπη και σεβασμό στο οικοσύστημά μας!

Ανθούλα Τόγια
Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Αγωγής ΑΡΧΕΛΩΝ

 

Navigation

Social Media