ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

...θα τα έκανα όλα ξανά, και το 2016!

...θα τα έκανα όλα ξανά, και το 2016!Η εμπειρία μου στομ ΑΡΧΕΛΩΝ ξεκίνησε στις 15 Μαΐου του 2015 και έχοντας την ευκαιρία να μάθω τόσα πολλά για την παρατήρηση των παραλιών και την ενημέρωση του κοινού, δουλεύοντας τόσο κοντά με την όμορφη καρέτα καρέτα και γνωρίζοντας ειλικρινά τους πιο ενδιαφέροντες, στοργικούς και αληθινούς ανθρώπους από όλο το κόσμο, έχω να πω ότι αύτη η εμπειρία ήταν η πιο υπέροχη εμπειρία που είχα σε όλη μου τη ζωή.

Μια στιγμή που ποτέ δεν θα ξεχάσω ήταν μια εκσκαφή φωλιάς που έκανα πριν 2 εβδομάδες:

Την δεύτερη εβδομάδα μου στο πρόγραμμα, στην αρχή της σεζόν, είχα την απίστευτη τύχη να δω μια πρωινή χελώνα και στο τέλος της συμμετοχής μου ζήτησα να κάνω την εκσκαφή αυτής της φωλιάς G001/HG001 με το ίδιο άτομο που ήμουν στην πρωινή βάρδια, Rike Stramm την Βοηθό Προγράμματος της Ζακύνθου, που γενικά είναι ο πιο υπέροχος άνθρωπος που έχω γνωρίσει.

Δεν είχα πολλές προσδοκίες για αυτήν την εκσκαφή, άπλα ήμουν πολύ χαρούμενη που είδα να ολοκληρώνεται ο «κύκλος ζωής» μια φωλιάς, μέχρι που κάποια στιγμή είδαμε ένα ζωντανό χελωνάκι! Το πρώτο μου ζωντανό χελωνάκι! Είχαμε την ευκαιρία να βοηθήσουμε το χελωνάκι να καταφέρει να πάει στη θάλασσα και ακόμα δεν έχω ξεπεράσει αυτήν την αίσθηση ενθουσιασμού.

...θα τα έκανα όλα ξανά, και το 2016!Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η πρώτη μου χελώνα και το πρώτο χελωνάκι που είδα ήταν της ίδιας οικογένειας και ότι είδα την μαμά και το παιδί της να κολυμπούν στη θάλασσα.

Αυτό με κάνει πραγματικά να πιστεύω πόσο ξεχωριστός είναι ο ΑΡΧΕΛΩΝ και πόσο σημαντική δουλειά γίνεται σε όλα τα προγράμματα.

Έχω τόσο μεγάλη εκτίμηση σε όλους όσους γνώρισα αυτό το καλοκαίρι και νιώθω ευγνώμων για όλα όσα είδα και έκανα και ελπίζω να τα κάνω όλα ξανά το 2016!

Emma Kilbane
 

Navigation

Social Media