ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Πώς να κρυφτείς απʼ τα παιδιά;

Ρωτάω κάθε φορά τα παιδιά να μου πουν αν γνωρίζουν για τις θαλάσσιες χελώνες και κάθε φορά μένω έκπληκτη με την απάντηση τους. Τα παιδιά πάντα μας αφήνουν άφωνους με τις απαντήσεις τους. Τα παιδιά αποτελούν τον καλύτερο και τον πιο ειλικρινή κριτή στα πράγματα που συμβαίνουν. Τα παιδιά τα ξέρουν όλα. Πως να κρυφτείς από τα παιδιά λοιπόν;

Τα Κρητικόπουλα και φέτος, όπως κάθε χρόνο, συνεχίζουν να αγκαλιάζουν το έργο του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ. Ήδη ενημερωμένα για τις θαλάσσιες χελώνες του τόπου τους, από την καλή δουλειά που κάνουν οι δάσκαλοι στα σχολεία, και γεμάτα όρεξη να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στο κάθε τι που αφορά αυτό το μοναδικό είδος.

Πώς να κρυφτείς απʼ τα παιδιά;

Τα παιδιά μας εκπλήσσουν μονίμως και ο Ιούλης για τον Σύλλογο ήταν γεμάτος με παιδικές φωνές.

Το φεστιβάλ Κρητικής διατροφής στο Ρέθυμνο, μας φιλοξένησε για μια ακόμη φορά. Εθελοντές του Συλλόγου και ντόπιοι γονείς με τα παιδιά τους συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αφορούν την προστασία της θαλάσσιας χελώνας. Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τον δήμο Ρεθύμνης που μας παραχώρησε ειδικό χώρο στο φεστιβάλ επιτρέποντας στο Σύλλογο για μια ακόμη χρονιά να έρθει σε επαφή και να ενημερώσει τους ντόπιους για την προστασία των θαλασσίων χελωνών αλλά και για τα μέτρα διαχείρισης των παραλιών.

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων διοργάνωσαν την 1η «Καλοκαιρινή Ονειροδιασκέδαση»  στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, όπου τα παιδιά γιόρτασαν μαζί με τους εθελοντές του Συλλόγου με παιχνίδια και κατασκευές για την θαλάσσια χελώνα Καρέττα καρέττα.

Πώς να κρυφτείς απʼ τα παιδιά;

 Κατά παρόμοιο τρόπο πραγματοποιήθηκαν παιδικές εκπαιδευτικές παρουσιάσεις και δραστηριότητες σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά . Δεκάδες παιδιά, ηλικίας 3-10 ετών, συμμετείχαν στην διαδικασία προσομοίωσης μια φωλιάς θαλάσσιας χελώνας με σκοπό να γνωρίσουν το έργο που επιτελούν οι εθελοντές του Συλλόγου. Άλλωστε αυτά τα παιδιά μπορεί να αποτελέσουν τους μελλοντικούς εθελοντές και άρα τους αγωνιστές για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας στην Ελλάδα. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Ειρήνη Τζιράκη, Προισταμένη Διεύθυνσης του Τμήματος Προσχολικής αγωγής των παιδικών σταθμών, για την «Καλοκαιρινή Ονειροδιασκέδαση» καθώς και την κ. Πετραντωνάκη Μαρία, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Εταιρείας Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Περιουσίας και του Τεχνολογικού Πάρκου του Πολυτεχνείου Κρήτης (Ν.Π.Ι.Δ.) για την ευκαιρία που μας έδωσαν να παίξουμε, να διδάξουμε αλλά και να μάθουμε με τα παιδιά, για τα παιδιά και από τα παιδιά.

Είναι πάντοτε χαρά του Συλλόγου, να μεταλαμπαδεύει το έργο του στις επόμενες γεννιές καθώς είναι αυτές που θα μπορούν στο άμεσο μέλλον να επηρεάσουν τα πράγματα προς το καλύτερο.

Είναι αυτά τα παιδιά που με τη σωστή παιδεία μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Περισσότερες πληροφορίες: Νικολοπούλου Αθανασία –Υπεύθυνη Προγράμματος Κρήτης, τηλ. 6937352379


Navigation

Social Media