ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Ο «Ραφαήλ» κολυμπάει στο Ιόνιο Πέλαγος

Ο «Ραφαήλ» κολυμπάει στο Ιόνιο Πέλαγος

Ο Αρχάγγελος Ραφαήλ είναι άγγελος του Χριστιανισμού, Ιουδαϊσμού και του Ισλάμ και το όνομα του σημαίνει «ο Θεός θεραπεύει».

Στις 3 Αυγούστου, ο Ραφαήλ, μια αρσενική χελώνα Caretta caretta, μήκους 71 εκατοστών και βάρους 46,50 κιλών επέστεψε στο σπίτι του. Απελευθερώθηκε από τον ΑΡΧΕΛΩΝ στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου.

Ο Ραφαήλ είχε βρεθεί στις 18 Αυγούστου 2014 με τραύμα στο κεφάλι στην παραλία Αρχάγγελος της Λακωνίας όπου και πήρε και το όνομα του. Κάτοικοι της περιοχής επικοινώνησαν με το Εθνικό Δίκτυο Διάσωσης που διατηρεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ σε στενή συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές και ο Ραφαήλ διακομίστηκε άμεσα στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στην Γλυφάδα.

Εκεί δέχθηκε την φροντίδα και την υποστήριξη των εθελοντών του συλλόγου και σχεδόν ένα χρόνο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του έφθασε η στιγμή να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον.

Η εκδήλωση απελευθέρωσης πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο, στην παραλία Crystal στο Καλαμάκι με την βοήθεια τριών ξεχωριστών οργανισμών Atlantica Eleon Grand Resort & SPA, Castelli Hotel και Nefis travel που στηρίζουν μακροχρόνια το έργο του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Από νωρίς το μεσημέρι πλήθος κόσμου είχε προσέλθει στην παραλία για να παραβρεθεί σε αυτό το σπάνιο γεγονός. Οι εθελοντές του συλλόγου φρόντισαν για την εκτενή ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά με τους κανόνες συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης. Απόλυτη ησυχία, όχι χρήση φλας και παραμονή στην ακρογιαλιά μέχρι ο Ραφαήλ να απομακρυνθεί αρκετά.

Ο «Ραφαήλ» κολυμπάει στο Ιόνιο ΠέλαγοςΗ απελευθέρωση κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχής, μιας και ο Ραφαήλ δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να κατευθυνθεί στη θάλασσα, αφήνοντας πίσω του συγκινημένους επισκέπτες και εθελοντές, οι οποίοι χειροκροτούσαν για αρκετή ώρα εφόσον χάθηκε από το οπτικό τους πεδίο.

Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο ότι τοπική κοινωνία, εθελοντές και επισκέπτες συμβάλαμε σε αυτή την προσπάθεια για την ανάδειξη και προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος και των ζώων που διαβιούν σε αυτό.

Μπορούμε να ζήσουμε όλοι μαζί!

 

Navigation

Social Media