ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Καλό Ταξίδι Νίκο

Με πόνο ψυχής πληροφορηθήκαμε ότι έφυγε για το Μεγάλο Ταξίδι ένα από τα πρώτα μέλη του Συλλόγου μας, ο ζακυνθινός Νίκος Λαλώτης. Ένθερμος οπαδός των θέσεων του Συλλόγου βοήθησε αφάνταστα στις προσπάθειες προστασίας της Καρέττα στη Ζάκυνθο. Ανιδιοτελής μαχητής του οικολογικού κινήματος, και ιδρυτικό μέλος της Ζακυθινής Οικολογικής Κίνησης (ΖΟΕ), καθώς και άλλων τοπικών πολιτιστικών σωματείων, φρόντιζε πάντα να μπαίνει η οικολογική διάσταση στο γίγνεσθαι της τοπικής κοινωνίας. Ιδεολόγος και οραματιστής κατάφερνε να ενώνει διαφορετικές φωνές και να μας εμψυχώνει όταν το ηθικό έπεφτε. Υπήρξε αυτό που λέμε «παράδειγμα προς μίμηση».

Από το 1985, τότε που οργανώναμε τα Οικολογικά Συνέδρια, θυμόμαστε το Νίκο ως τον πρώτο γνήσιο Ζακυνθινό φίλο μας που διευκόλυνε κάθε δράση για το κοινό καλό. Ακόμα στις Γενικές Συνελεύσεις του ΑΡΧΕΛΩΝ, όποτε η αναφορά στη Ζάκυνθο δεν ήταν αρκετά ζωηρή, ο Νίκος έπαιρνε το λόγο στο τέλος για να μας θυμίσει τη διαδρομή απʼ όπου ξεκινήσαμε.

Λεπτός στο σώμα και στους τρόπους, ιπποτικός, ευγενικός, γλυκός και πέρα για πέρα αληθινός, ο Νίκος Λαλώτης αφήνει εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση. Χάρη και στις δικές του προσπάθειες «…η θαλάσσια χελώνα εξακολουθεί και βγαίνει ακόμη στη Ζάκυνθο …» όπως έγραψε και ο ίδιος. Έζησε λοιπόν μια πολύτιμη ζωή για τον εαυτό του και για το σύνολο.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με θαυμασμό και αγάπη...

Το ΔΣ του ΑΡΧΕΛΩΝ

Navigation

Social Media