ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Οι εμπειρίες που απέκτησα τις 23 μέρες στη Ζάκυνθο στο εθελοντικό πρόγραμμα ΑΡΧΕΛΩΝ

Οι εμπειρίες που απέκτησα τις 23 μέρες στη Ζάκυνθο στο εθελοντικό πρόγραμμα ΑΡΧΕΛΩΝ

Με βάση την εμπειρία που είχα όλο αυτό το διάστημα που ήμουν στη Ζάκυνθο στο πρόγραμμα ΑΡΧΕΛΩΝ, θέλω να σας περιγράψω μερικές από τις πτυχές όλου αυτού του εγχειρήματος όσο πιο καλά μπορώ που έχει να κάνει με τη θαλάσσια χελώνα.

Ξεκινάω πρώτα με την άρτια και εξαιρετική οργάνωση που είχε το πρόγραμμα, στο χώρο στον οποίο διαμέναμε που βρισκόταν σε ένα ωραίο μέρος της Ζακύνθου, το Καλαμάκι. Πιστεύω πως όταν κάποιος άνθρωπος προσπαθεί να καταλάβει και να βρει τον εαυτό του, η συμβουλή που θα του έδινα θα ήταν να πάρει μέρος σε τέτοιο πρόγραμμα. Ένα σημαντικό κομμάτι που έκανε την εμπειρία μου αξέχαστη ήταν ο κόσμος με τον όποιο πέρασα 23 μέρες μαζί. Οι οργανωτές και οι εθελοντές ήταν με 1 λέξη ‘υπέροχοι’. Είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους παθιασμένους κ ευαίσθητους που τα δίνουν όλα για αυτό που πιστεύουν. Όλοι τους με έμπνευσαν με διαφορετικό τρόπο. Αυτή η οργάνωση θεωρώ, έκανε όλους εμάς τους Έλληνες περήφανους εφόσον γίνεται στην Ελλάδα και που έχει ως απώτερο σκοπό την προστασία ενός είδους υπό εξαφάνιση, τη ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ.

Για να κλείσω, θα ήθελα να περιγράψω μερικές από τις πιο αξέχαστες αναμνήσεις που έχω από αυτή την εμπειρία. Θυμάμαι τις αστείες κουβέντες που κάναμε με τους δυο υπευθύνους , Γκόνζο και Σπύρο και με τον εθελοντή Άνταμ στις 3 τα ξημερώματα ενώ περιμέναμε να εμφανιστεί χελώνα στην ακτή των Σεκανιων η όποια είναι προστατευόμενη και κλειστή σε κόσμο κ αφετέρου μια από τις πιο όμορφες παράλιες που έχω δει.

Επίσης δεν ξεχνώ την συγκίνηση που ένιωσα όταν βρήκα και ξέθαψα την πρώτη που φωλιά στο γκρουπ της Έμμα, Μία και Ντακότα. Είναι δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματα μου εκείνη τη στιγμή αλλά μπορώ να πω με σιγουριά πως δεν το έχω ξανά νιώσει. Είναι συναρπαστικό πως η φύση έχει προσχεδιάσει για όλα και πως όταν ένας άνθρωπος αφήσει τον εαυτό να ανοιχτεί σε τέτοιες εμπειρίες μπορούν ολότελα να τον αλλάξουν.

Δεν θα ξεχάσω το χορό της Τζο και τη δυναμικότητα της Ρικε οι 2 υπεύθυνες οι οποίες μου έμαθαν τόσα ώστε να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου με τις χελώνες κ που από την αρχή με έκαναν να νιώσω άνετα όταν βρισκόμουν στη παράλια.

Τέλος, θέλω να πω στον υπεύθυνο της οργάνωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Ζάκυνθο, Διονύση ένα τεράστιο ευχαριστώ για αυτή την εμπειρία που μου πρόσφερε αυτός και το πρόγραμμα ώστε να γυρίσω πίσω στην Πρέβεζα εντελώς διαφορετική νιώθοντας πως για πρώτη φορά βοήθησα και άλλαξα κάτι το όποιο δίνει ένα καθαρτικό συναίσθημα που δεν θέλω ποτέ να χάσω.

Νίκη Πηλιοκατέρου
 

Navigation

Social Media