ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ για εθελοντές Υπεύθυνους Πεδίου: 07/02/2022

Τα προγράμματα καταγραφής της ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ πραγματοποιούνται από ομάδες εθελοντών/ερευνητών στις παραλίες που υπάρχει σημαντική ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα (Caretta caretta) στην Ελλάδα. Πρόκειται για δημοφιλή προγράμματα εθελοντικής προσφοράς για την προστασία της φύσης, στα οποία συμμετέχουν περί τους 500 ανθρώπους (κυρίως νέοι) από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ για εθελοντές Υπεύθυνους Πεδίου: 07/02/2022

Περίπου 30 εθελοντές Υπεύθυνοι Πεδίου επιλέγονται κάθε χρόνο και καθοδηγούν τις ομάδες των προγραμμάτων που έχουν τη βάση τους στη Ζάκυνθο, την Πελοπόννησο (Κυπαρισσιακός κόλπος, Κορώνη, Λακωνικό κόλπος) και την Κρήτη (Ρέθυμνο, Χανιά κόλπος Μεσσαράς).

Τα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ πραγματοποιούνται για πάνω από 30 χρόνια. «Χάρη στις καταγραφές που γίνονται από τους εθελοντές και τους Υπεύθυνους Πεδίου καταφέραμε να αναδείξουμε τις επιπτώσεις της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη στις θαλάσσιες χελώνες της Μεσογείου» αναφέρει η Διευθύντρια του ΑΡΧΕΛΩΝ Δάφνη Μαυρογιώργου.

Τα καθήκοντα των Υπεύθυνων Πεδίου αφορούν καθημερινή μέριμνα για τις δράσεις συλλογής στοιχείων για τις θαλάσσιες χελώνες (Υπεύθυνος Παρακολούθησης), την ευαισθητοποίηση του κοινού (Υπεύθυνος Ευαισθητοποίησης) και την καλή κατάσταση των Ερευνητικών Σταθμών του ΑΡΧΕΛΩΝ (Υπεύθυνος Κατασκήνωσης και Εθελοντών).

«Αν έχεις συμμετάσχει σε προγράμματα προστασίας θαλάσσιων χελωνών, ή άλλες παρόμοιες δράσεις ανά τον κόσμο, μπορείς φέτος το καλοκαίρι να γίνεις Υπεύθυνος Πεδίου στον ΑΡΧΕΛΩΝ», εξηγεί η Γαλήνη Σαμλίδου, μία από τους Υπεύθυνους Προγραμμάτων του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Πολλοί από τους Υπεύθυνους Πεδίου των προηγούμενων ετών συνδύασαν τη συμμετοχή τους με την πρακτική τους άσκηση και απέκτησαν νέες δεξιότητες και επαγγελματική εμπειρία στον ΑΡΧΕΛΩΝ.

Μάθε περισσότερα για τους Υπεύθυνους Πεδίου και κάνε αίτηση μέχρι 7 Φεβρουαρίου, 2022.

Μπορείς επίσης να συμβουλευτείς την σελίδα Πρακτικής.


 

Navigation

Social Media