ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Στις πιο δύσκολες στιγμές μπορεί να κάνουμε τους πιο απίθανους φίλους!

Απευθύναμε τη #χελωνο-πρόκληση4 στους μαθητές όλων των βαθμίδων ζητώντας τη συνδρομή τους στο να επικοινωνήσουμε το θέμα της προστασίας των θαλάσσιων χελωνών στις παραλίες ωοτοκίας για το φετινό καλοκαίρι.

Με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε τις 18 + τάξεις νηπιαγωγείου από διάφορα μέρη τις Ελλάδας που ανταποκρίθηκαν στο Κάλεσμα του ΑΡΧΕΛΩΝ. Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών έφθασαν στα χέρια μας 5 βίντεο, 1 ηλεκτρονικό βιβλίο και 13 ιστορίες με πολλές ζωγραφιές.

«Λάβαμε υπέροχες ζωγραφιές και ιστορίες και τα μηνύματα που περιείχαν ήταν πολύ ζωντανά! Είναι αλήθεια ότι στις πιο δύσκολες στιγμές τους, τα χελωνάκια μπορεί να κάνουν τους πιο απίθανους φίλους, τα μικρά παιδιά! λέει η Έλλη Ταραμπέ, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΑΡΧΕΛΩΝ. «Αυτό το υλικό θα χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία με το κοινό σχετικά με την προστασία των θαλάσσιων χελωνών το καλοκαιρι που μας έρχεται», συμπληρώνει.

Τα νηπιαγωγεία που συμμετείχαν είναι τα παρακάτω: Το 1ο Νηπιαγωγείο Βαρθολομιού Ηλείας, το 4ο Νηπιαγωγείο Ραφήνας, το 1ο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ραφήνας, το 9ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης, το Νηπιαγωγείο Καρυχωρίου Κοζάνης, το Νηπιαγωγείο Ουράνιο Τόξο Πτολεμαΐδας, το 3ο Νηπιαγωγείο Περιστέρας Θεσσαλονίκης, δύο τμήματα του 6ου Νηπιαγωγείου Αργυρούπολης Αττικής, το 6ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας Αττικής , το 13ο νηπιαγωγείο Γλυφάδας Αττικής, το νηπιαγωγείο Littles στην Κηφισιά Αττικής, και τα τμήματα ΝΑ1,ΝΑ2,ΝΒ1,ΝΒ2,ΝΒ3,ΝΒ4 από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή στο Μαρούσι Αττικής.

Την Τρίτη 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή παρουσίαση και συζήτηση με όσους από τους συμμετέχοντες αυτής της ηλικιακής ομάδας βρέθηκαν εκεί, με τη συνδρομή των μελών/εθελοντών του ΑΡΧΕΛΩΝ Δέσποινας Δασενάκη και Ράνιας Σπυροπούλου. Δείτε αποσπάσματα στο βίντεο εδώ.

«Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για το ενδιαφέρον και το χρόνο που αφιέρωσαν για το θέμα της προστασίας των θαλάσσιων χελωνών» τονίζει η Αναστασία Σαμαρτζή, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δράσεων του ΑΡΧΕΛΩΝ. «Θέλουμε να κρατήσουμε την επαφή μαζί σας. Σας περιμένουμε για μία επίσκεψη στο Κέντρο Διάσωσης στη Γλυφάδα Αττικής ή/ και στην επόμενη #χελωνο-πρόκληση», συμπληρώνει.

Τις συμμετοχές ταξινόμησαν, διάβασαν και σχολίασαν τα παρακάτω μέλη/ εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ: Δέσποινα Δασενάκη- δημοσιογράφος, Όλγα Δρετάκη- Δρ. Βιολογίας, Σίσσυ Μπλυμάκη- εκπαιδευτικός, Joanne Stournaras- συγγραφέας, δασκάλα Αγγλικών, Ράνια Σπυροπούλου- βιολόγος/ωκεανογράφος

Δείτε το κείμενο της ανακοίνωση της #χελωνοπρόκλησης4 (Δεκέμβριος 2021) εδώ.

 

Navigation

Social Media