ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης (16-31 Ιουλίου 2015)?

Η Εθελόντριά μας στο Κέντρο Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα νέα από 16-31 Ιουλίου 2015.

Αφίξεις

Όσο παράξενο κι αν είναι, ευτυχώς μόνο δύο νέες χελώνες ήρθαν στο Κέντρο Διάσωσης κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων του Ιουλίου.

Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης (16-31 Ιουλίου 2015)?Ο «Σπύρος», με 51,5 εκατοστά καβούκι και βάρος 14 κιλά, έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης στις 16 Ιουλίου από την Κέρκυρα με τραυματισμό στο κεφάλι και κατάποση αγκιστριού.

Η «Μαρίνα» έφτασε στις 17 Ιουλίου από τη Ζάκυνθο. Η συγκεκριμένη Caretta caretta έχει 59 εκατοστά καβούκι και βάρος 27 κιλά. Δεν έχει εμφανή τραύματα και οι ακτινογραφίες δεν έδειξαν κάτι. Ενδεχομένως να κατάπιε κάποιο πλαστικό.

Πολλές ευχαριστίες σε όλους όσους συμμετείχαν στην διάσωση και μεταφορά των χελωνών!

Θάνατοι

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι καμία χελώνα δεν πέθανε τις τελευταίες δυο εβδομάδες του Ιουλίου στο Κέντρο Διάσωσης.

Γνωρίζετε ότι...

Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης (16-31 Ιουλίου 2015)?Η ρύπανση των θαλασσών από τα πλαστικά είναι ένα σημαντικό παγκόσμιο πρόβλημα. Σε πολλά μέρη του κόσμου, τα ωκεάνια ρεύματα ξεβράζουν όλων των ειδών τα πλαστικά, δημιουργώντας ένα μεγάλο νησί σκουπιδιών. Μερικές φορές τα πλαστικά κατανέμονται σε μικρότερα κομμάτια κατά τη διάρκεια του «ταξιδιού» τους σε όλη την υδρόγειο. Αυτά τα μικρότερα κομμάτια μπορεί να βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του νερού και να μην είναι ορατά από την επιφάνεια, ωστόσο θεωρούνται τροφή και τρώγονται από τα πλάσματα της θάλασσας και τα πουλιά, κάνοντάς τα να υποφέρουν και τελικά να πεθαίνουν.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site www.5gyres.org ή το 5gyres στη σελίδα του facebook. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε σχετικό βίντεο, στο https://www.youtube.com/watch?v=h6i16CrI8ss ή https://www.youtube.com/watch?v=fKBWNVNzaPo - Ο μεγάλος σκουπιδοτενεκές του Ειρηνικού.
Για να μάθετε τρόπους για να μειωθεί η χρήση πλαστικού, δείτε στο http://www.treehugger.com/green-home/10-tips-living-less-plastic.html.


Joanne Stournara
(μετάφραση: Χριστίνα Τζώρτζη)
 

Navigation

Social Media