ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

H τελευταία φωλιά στην παραλία του Λαγανά

 H τελευταία φωλιά στην παραλία του ΛαγανάΣτις 2 Σεπτεμβρίου η φανταστική βοηθός του Προγράμματος Ζακύνθου Rike Stramm και εγώ είχαμε το προνόμιο να βρούμε την τελευταία φωλιά στην παραλία του Λαγανά (προτελευταία φωλιά της περιόδου σε όλο τον κόλπο του Λαγανά).

Ήταν μια πολύ ξεχωριστή ανακάλυψη, καθώς η φωλιά αυτή δεν είχε ανακαλυφθεί από την πρωινή έρευνα και βρέθηκε το απόγευμα. Οι περισσότεροι εθελοντές σε αυτό σημείο της σεζόν είναι εκπαιδευμένοι να εντοπίζουν ίχνη από χελωνάκια, αλλά όχι από τις μαμάδες χελώνες. Η ομάδα της πρωινής έρευνας πήρε φωτογραφίες από τα ίχνη και μου τις έδειξαν, οπότε δεν είχα καμία αμφιβολία ότι υπήρχε φωλιά εκεί.

Μετά από μια εβδομάδα εκτός δράσης από τις παραλίες εξαιτίας ενός τραυματισμού στο πόδι, ήμουν πεπεισμένος ότι ήθελα να είμαι αυτός που θα βρει την φωλιά. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να ενημερώσουμε τουρίστες στην παραλία και να αυξήσουμε την γνώση του κοινού για την σημασία της προστασίας των θαλάσσιων χελωνών και των φωλιών τους.

Έτσι στο τέλος η φωλιά βρέθηκε, αφέθηκε να εκκολαφθεί φυσιολογικά και προστατεύθηκε με έναν από τους κλωβούς μας. Τα χελωνάκια αναμένεται να βγουν στο τέλος Οκτώβρη αρχές Νοέμβρη!

Gonçalo Lourenço
Zakynthos Monitoring Leader''

Navigation

Social Media