ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Υιοθεσία τραυματισμένης χελώνας από την Thomas Cook

Υιοθεσία τραυματισμένης χελώνας από την Thomas CookΦέτος στο Πρόγραμμα Ζακύνθου έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις επιτυχημένες διασώσεις τραυματισμένων χελωνών. Μεταξύ αυτών ήταν μια αρσενική χελώνα με το όνομα Όασης. Ο Όασης βρέθηκε από δύο Ιταλούς τουρίστες στις 13 Αυγούστου στα ανοιχτά της Ζακύνθου. Το ζευγάρι εντόπισε δύο χελώνες, μπλεγμένες σε πετονιά. Αφού προσπάθησαν να τις απελευθερώσουν η μια κατάφερε να κολυμπήσει αλλά η άλλη ήταν πολύ τραυματισμένη για να φύγει. Στη συνέχεια κάλεσαν την ομάδα του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Ζάκυνθο που άμεσα έσπευσε σε βοήθεια. Όταν ο Όασης διακομίστηκε στην Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ στην Αθήνα διαπιστώθηκε ότι η ζημιά στο μπροστινό του πτερύγιο ήταν ανεπανόρθωτη. Το επόμενο πρωινό έγινε εγχείρηση αφαίρεσης του κατεστραμμένου πτερύγιου. Μέχρι σήμερα συνεχίζει να δέχεται θεραπεία αλλά πηγαίνει πολύ καλά.

Υιοθεσία τραυματισμένης χελώνας από την Thomas CookΗ φροντίδα τραυματισμένων χελωνών στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ είναι υψίστης σημασίας αλλά η επανένταξη έχει μεγάλος κόστος. Για το λόγο αυτό είναι πάντα εκπληκτική χειρονομία όταν κάποιος επιλέγει να υποστηρίξει το έργο μας μέσα από το Πρόγραμμα Υιοθεσίας Τραυματισμένων Χελωνών. Την προηγούμενη εβδομάδα ήμασταν πολύ τυχεροί να λάβουμε αυτή την υποστήριξη από την ταξιδιωτική εταιρεία Thomas Cook, η οποία γενναιόδωρα πρόσφερε να αναλάβει την περίθαλψη του Οάσης για δύο μήνες. Επιπλέον διοργανώθηκε Charity Day σε ένα από τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία της Thomas Cook, το ξενοδοχείο Marelen στο Καλαμάκι, όπου φιλοξενήθηκε Info Table του ARCHELON και διοργανώθηκαν παιχνίδια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά.

Το πρωινό ήταν πολύ επιτυχημένο με πολλούς ενδιαφερόμενους επισκέπτες και υποστηρικτές και την επίσημη υιοθεσία του Οάσης. Η υιοθεσία αυτή θα καλύψει δύο μήνες φροντίδας για αυτή την αρσενική καρέττα-καρέττα και θα διασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την επανένταξη της.

Υιοθεσίες σαν την συγκεκριμένη δίνουν μεγάλη ώθηση στον οργανισμό μας και εξασφαλίζουν ότι ο Οάσης θα μπορέσει να επιστρέψει στο πληθυσμό της Μεσογείου.

 

Navigation

Social Media