ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

H 4η Κοινότητα Ανιχνευτών Κέρκυρας, στο Πρόγραμμα Ζακύνθου

H 4η Κοινότητα Ανιχνευτών Κέρκυρας, στο Πρόγραμμα Ζακύνθου Στις 3ης Αυγούστου το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και Δράση Προσφοράς από την 4η Κοινότητα Ανιχνευτών Κέρκυρας στο Πρόγραμμα Πεδίου του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Ζάκυνθο.

Οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ έκαναν αναλυτική παρουσίαση στους Ανιχνευτές αναφορικά με την βιολογία της χελώνας Καρέττα-Καρέττα, τα μέτρα προστασίας των φωλιών και του Προγράμματος Πεδίου του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Ζάκυνθο.

Με την σειρά τους οι Ανιχνευτές της 4ης Κοινότητας μας βοήθησαν στην κατασκευή και στην συναρμολόγηση εξοπλισμού σκίασης φωλιών, ένα μέτρο που χρησιμοποιείται για την προστασία εκκολαπτόμενων φωλιών που κινδυνεύουν άμεσα από φωτο-ρύπανση και αποπροσανατολισμό των νεοσσών.

Στην συνέχεια οι Ανιχνευτές συμμετείχαν στην απελευθέρωση του Ραφαήλ, της αρσενικής χελώνας που επανεντάχθηκε στο φυσικό της περιβάλλον αργότερα το ίδιο απόγευμα.

Ευχαριστούμε θερμά τους Ανιχνευτές της 4ης Κοινότητας Κέρκυρας και τον Αρχηγό της Μανώλη Ορφανουδάκη για την Δράση Προσφοράς στο Πρόγραμμα του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Ζάκυνθο και ευχόμαστε σε παρόμοιες δράσεις και συναντήσεις και στο μέλλον.


Navigation

Social Media