ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Βαλένσια: Συμμετοχή του ΑΡΧΕΛΩΝ στο Δίκτυο του Mare Nostrum

Στις 24-26 Νοέμβρη, ο ΑΡΧΕΛΩΝ συμμετείχε στην τελική συνεδρίαση του προγράμματος του Mare Nostrum, στην Βαλένσια της Ισπανίας, που έγινε με σκοπό την παρουσίαση των τελικών αποτελεσμάτων του. Το Mare Nostrum είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, που έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη νέων εργαλείων για την υλοποίηση σχεδίων Ολοκληρωμένης Παράκτιας Διαχείρισης της Μεσογείου, που αδυνατούν να εφαρμοστούν στην πράξη μέχρι σήμερα, μέσω του διαλόγου και των διακρατικών συνεργασιών. Απώτερος στόχος του είναι η βελτίωση της κοινωνικο-οικονομικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας των ακτών της Μεσογείου.

Βαλένσια: Συμμετοχή του ΑΡΧΕΛΩΝ στο Δίκτυο του Mare Nostrum

Το Mare Nostrum απαρτίζεται από 11 εταίρους από τη Μάλτα, την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Ιορδανία και την Ισπανία, οι οποίοι προέρχονται από ερευνητικά ιδρύματα, Δημοτικές αρχές και περιβαλλοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Από την Ελλάδα, εταίροι του προγράμματος ήταν ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, ο Δήμος Καβάλας, το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης.

Μέρος του προαναφερόμενου προγράμματος αποτελεί και το Mare Nostrum Network, που είναι η προσπάθεια για τη δημιουργία ενός δικτύου ενεργών πολιτών, ενώσεων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται στην προστασία του παράκτιου οικοσυστήματος της Μεσογείου. Στόχος του δικτύου είναι η δημιουργία ενός συνεργατικού συστήματος και μιας πλατφόρμας διαλόγου, ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων μεταξύ των μελών, για την εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης των τοπικών κοινοτήτων και μιας υγιούς παράκτιας ζώνης. Μέρος του δικτύου αυτού αποτελεί και ο ΑΡΧΕΛΩΝ, μαζί με άλλες 43 οργανώσεις από 11 μεσογειακές χώρες. Η συνάντηση του δικτύου πραγματοποιήθηκε στη Βαλένσια ως παράλληλη δράση του κεντρικού συνεδρίου, υπό τον συντονισμό του Συλλόγου για την Προστασία της Φύσης του Ισραήλ (SPNI). Εκτός από τη συμμετοχή του ΑΡΧΕΛΩΝ, παρευρέθηκαν και άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως η ΑΚΤΗ από την Κύπρο, το Sharklab από τη Μάλτα, το Ecoocean από το Ισραήλ, το Marina nos Interesa από την Ισπανία, το International Coastal Cleanup από την Ισπανία, το Morigenos από την Σλοβενία και το AGIR από το Μαρόκο. Τον ΑΡΧΕΛΩΝ εκπροσώπησε η κα Ρεγγίνα Στεφανάτου, Συντονίστρια Προγραμμάτων.

Για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο σε PDF πατήστε εδώ.

Βαλένσια: Συμμετοχή του ΑΡΧΕΛΩΝ στο Δίκτυο του Mare Nostrum
 

Navigation

Social Media