ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

5 χελωνάκια αποχαιρετούν τους εθελοντές της Κρήτης

5 χελωνάκια αποχαιρέτησαν την εθελοντική ομάδα του Ρέθυμνου στην τελευταία δημόσια εκσκαφή της σεζόν για το 2015.

Το κλείσιμο της σεζόν για φέτος περιλάμβανε εκπαιδευτικές δράσεις και μια δημόσια εκσκαφή, την τελευταία της χρονιάς, για το νησί της Κρήτης.

5 χελωνάκια αποχαιρετούν τους εθελοντές της Κρήτης

60 παιδιά ηλικίας 10 και 11 χρονών από το δημοτικό σχολείου του Εσταυρωμένου, επισκέφθηκαν την προηγούμενη Τρίτη το ξενοδοχείο Creta Star που, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνει μια εκπαιδευτική ενημέρωση και δράση προς τιμήν των χελωνών προς το τέλος της περιόδου ωοτοκίας. Η παρουσίαση συνοδεύτηκε με μια μικρή ξενάγηση στην τελευταία φωλιά που βρισκόταν έξω από το ξενοδοχείο όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ίχνη από χελωνάκια.

Η επιθυμία τους και οι ευχές τους για να ακούσουν, και ακόμη περισσότερο να δουν, πράγματα που αφορούν τις θαλάσσιες χελώνες, εισακούστηκε, μια που λίγες μέρες μετά την παρουσίαση, θα γινόταν η εκσκαφή της συγκεκριμένης φωλιάς.

Οι τελευταίοι εθελοντές που είχαν απομείνει στο Ρέθυμνο, μια που το πρόγραμμα αυτές τις μέρες κατέβαζε την αυλαία του, «άνοιξαν» τη φωλιά την Παρασκευή στις 9/10, και 5 χελωνάκια «έσκασαν» μύτη δίνοντας την ευκαιρία σε πολύ κόσμο που βρισκόταν εκεί και παρακολουθούσε, να αποχαιρετήσει για φέτος τον παλαιότερο και πιο συνεπή «επισκέπτη» τους.

Το ξενοδοχείο Creta Star αποτελεί φωτεινό παράδειγμα καθώς ακολουθεί πλήρως τα διαχειριστικά μέτρα που αφορούν την προστασία της παραλίας και ήταν, και για την ομάδα του Συλλόγου, ευχάριστο να πραγματοποιήσει την τελευταία εκσκαφή της χρονιάς στην συγκεκριμένη παραλία.

5 χελωνάκια αποχαιρετούν τους εθελοντές της Κρήτης

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κοράκη Κώστα, διευθυντή του ξενοδοχείου, που μας δίνει την ευκαιρία κάθε φορά να ερχόμαστε κοντά με τα παιδιά και φυσικά ευχαριστούμε το ξενοδοχείο για την φιλοξενία του προς τους εθελοντές του Συλλόγου.

Ευχόμαστε η επόμενη σεζόν να είναι ακόμα πιο δημιουργική και ακόμα πιο παραγωγική για την Κρήτη, για τις θαλάσσιες χελώνες της Κρήτης και κατ επέκταση για τον Σύλλογο.

Μη ξεχνάμε ότι 1 στα 1000 χελωνάκια επιβιώνουν, μονάχα, και αυτό σημαίνει ότι όσες περισσότερες φωλιές συναντάμε και όσα περισσότερα χελωνάκια βοηθάμε με ασφάλεια να πάνε στη θάλασσα, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχουμε για να επιβιώσουν και να επιστρέψουν ως «μαμάδες» πλέον στις θερμές, αμμώδεις παραλίες της Κρήτης.

 

Πληροφορίες: Νικολοπούλου Αθανασία –Υπεύθυνη Προγράμματος Κρήτης, τηλ. 6937352379

 

Navigation

Social Media