ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Βραδιά αφιερωμένη στις Θαλάσσιες χελώνες στο Louis Zante Beach

Βραδιά αφιερωμένη στις Θαλάσσιες χελώνες στο Louis Zante BeachΣτις 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε εσπερίδα στο ξενοδοχείο Louis Zante Beach στη Ζάκυνθο, με σκοπό την ενημέρωση των επισκεπτών για τις θαλάσσιες χελώνες που περιθάλπονται στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα.

Η βραδιά εστίασε σε μερικές από τις χελώνες που στάλθηκαν από τη Ζάκυνθο, συμπεριλαμβανομένης της Rike, μια θηλυκής καρέττα-καρέττα που βρέθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2015 με τραύμα στο κεφάλι. Η παρουσίαση εκτός από την ενημέρωση των επισκεπτών για τις χελώνες του Κέντρου Διάσωσης αναφέρθηκε και στην ιστορία του Κώστα, μιας αρσενικής καρέττα-καρέττα που απελευθερώθηκε μπροστά από το ξενοδοχείο Louis Zante Beach το προηγούμενο καλοκαίρι.

Βραδιά αφιερωμένη στις Θαλάσσιες χελώνες στο Louis Zante BeachΟ Κώστας βρέθηκε από εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ στο λιμάνι της Κυπαρισσίας το Μάιο του 2014. Η πληροφορία στάλθηκε από ντόπιους ψαράδες μέσω του Εθνικού Δικτύου Διάσωσης, που διατηρεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ σε στενή συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές. Όταν οι εθελοντές έφτασαν στο λιμάνι διαπίστωσαν ότι ο Κώστας είχε δεχθεί κτύπημα στο κεφάλι. Αμέσως διακομίσθηκε στο Κέντρο Διάσωσης στη Γλυφάδα.
Όταν έφθασε στο Κέντρο Διάσωσης δέχθηκε τη φροντίδα και τη περίθαλψη των εθελοντών για διάστημα τεσσάρων μηνών, μέχρι που κρίθηκε ότι ήταν αρκετά υγιής για να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον. Η απελευθέρωση έγινε στη Ζάκυνθο μπροστά από το ξενοδοχείο Louis Zante Beach.

Μετά την απελευθέρωση το Louis Zante Beach ξεκίνησε μια εκστρατεία με την οποία θα δώριζε ποσό 5% των κρατήσεων μέσω της ιστοσελίδας του, για το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου 2015, στο Πρόγραμμα Ζακύνθου. Αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρωθεί το ποσό των 2.209 ευρώ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Louis Zante Beach για την γενναιόδωρη προσφορά στο πρόγραμμα μας και επίσης τους επισκέπτες του για την συμμετοχή στην βραδιά της παρουσίασης και της απονομής.

Διονύσης Αρβανιτάκης,
Υπεύθυνος Ζακύνθου
 

Navigation

Social Media