ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Χρειαζόμαστε ελληνόφωνους Υπεύθυνους Πεδίου για την Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση του Κοινού!

Κάθε καλοκαίρι, από τον Μάιο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, ο ΑΡΧΕΛΩΝ λειτουργεί εποχικούς Σταθμούς Ενημέρωσης κοντά στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της χελώνας Καρέττα στη Ζάκυνθο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι επισκέπτες των Σταθμών, κυρίως τουρίστες, ενημερώνονται από τους εθελοντές ότι στην περιοχή γεννάνε χελώνες και για τις καλές πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσουν για να μην ενοχλήσουν τα προστατευόμενα αυτά ζώα. Παράλληλα, πραγματοποιούνται από τους εθελοντές παρουσιάσεις σε συνεργαζόμενες τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις ώστε να προστατευθούν οι παραλίες, οι χελώνες, οι φωλιές και τα νεογέννητα χελωνάκια. Ανάλογα με την περιοχή και τη χρονική περίοδο, διοργανώνονται και άλλες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης του κοινού με σκοπό την ενημέρωση και την περιβαλλοντική αγωγή.

Χρειαζόμαστε ελληνόφωνους Υπεύθυνους Πεδίου για την Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση του Κοινού!

Για φέτος το καλοκαίρι ο ΑΡΧΕΛΩΝ αναζητά τρείς ελληνόφωνους Υπεύθυνους πεδίου για την Ενημέρωση/ Ευαισθητοποίηση του Κοινού στη Ζάκυνθο, τον Λακωνικό και τον Κυπαρισσιακό Κόλπο και έναν ελληνόφωνο Συντονιστή Ενημέρωσης/ Ευαισθητοποίησης του Κοινού για το Ρέθυμνο. Τα άτομα που θα επιλεγούν θα εκπαιδευτούν στην εφαρμογή των δράσεων ευαισθητοποίησης κάθε προγράμματος. Θα συμμετέχουν στην υλοποίηση των δράσεων σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εθελοντές και Υπεύθυνους πεδίου καθώς και με τον Υπεύθυνο του κάθε Προγράμματος. Ιδιαίτερος σκοπός τους είναι να διασφαλίζουν την άρτια ενημέρωση και επικοινωνία με τους επισκέπτες από την Ελλάδα αλλά και τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και τις τοπικές αρχές.

Χρειαζόμαστε ελληνόφωνους Υπεύθυνους Πεδίου για την Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση του Κοινού!

ΟΙ παραπάνω δεν δικαιούνται μισθό, αλλά υπάρχουν παροχές όπως πλήρης εκπαίδευση, διαμονή σε οργανωμένη κατασκήνωση, βασικά έξοδα σίτισης και ασφάλιση σε περίπτωση ατυχήματος (μέχρις ενός ποσού).

Τώρα έχεις την ευκαιρία να αναπτύξεις τις οργανωτικές, επικοινωνιακές και ηγετικές σου δεξιότητες, εμπνέοντας και καθοδηγώντας άλλους εθελοντές από όλον τον κόσμο. Είναι απαραίτητη η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει ειδική επιστημονική κατάρτιση ή προηγούμενη εμπειρία καθώς ο ΑΡΧΕΛΩΝ θα παρέχει κατάλληλη εκπαίδευση και καθοδήγηση σχετικά με τα καθήκοντα.

Χρειαζόμαστε ελληνόφωνους Υπεύθυνους Πεδίου για την Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση του Κοινού!

Οι ανοιχτές θέσεις για ελληνόφωνους Υπευθύνους Πεδίου διαμορφώνονται ως εξής:

  • Συντονιστής Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στο Ρέθυμνο : διάρκεια συμμετοχής 5 μήνες (για την περίπτωση αυτή καλύπτονται επιπλέον δαπάνες)

  • Υπεύθυνος Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στον Κυπαρισσιακό κόλπο: διάρκεια συμμετοχής κατ’ ελάχιστο 2 μήνες

  • Υπεύθυνος Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στον Λακωνικό Κόλπο: διάρκεια συμμετοχής κατ’ ελάχιστο 2 μήνες

  • Υπεύθυνος Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στην Ζάκυνθο: διάρκεια συμμετοχής κατ’ ελάχιστο 2 μήνες

 

Οι θαλάσσιες χελώνες σε χρειάζονται! Μάθε περισσότερα για τους υπεύθυνους πεδίου, δες την περιγραφή των καθηκόντων σχετικά με την ενημέρωση και την επικοινωνία και κάνε αίτηση !


 


 

Navigation

Social Media