ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Η Fraport Greece και η Air France στηρίζουν τη δράση του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Ζάκυνθο

Με αφορμή το νέο δρομολόγιο Παρίσι-Ζάκυνθος που «εγκαινιάστηκε» στις αρχές Ιουλίου, η Fraport Greece και η Air France προχωρούν στην ενεργή στήριξη του ΑΡΧΕΛΩΝ, που δραστηριοποιείται εδώ και σχεδόν 40 χρόνια στο νησί του Ιονίου, με γνώμονα την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους.

Πιο συγκεκριμένα η χορηγία προβλέπει την κάλυψη των εξόδων 6 εθελοντών που θα ενδυναμώσουν τις δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για τους επισκέπτες από τον Αύγουστο και μετά. Οι εθελοντές επιλέγονται στη βάση συγκεκριμένης πρόσκλησης ενδιαφέροντος και θα πλαισιώσουν τους υφιστάμενους ερευνητές/εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Ζάκυνθο.

Η Fraport Greece και η Air France στηρίζουν τη δράση του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Ζάκυνθο

Η παρουσία του ΑΡΧΕΛΩΝ στον κόλπο Λαγανά Ζακύνθου είναι συνεχής από τις αρχές της δεκαετίας του '80, πραγματοποιώντας ερευνητικές δραστηριότητες σχετικά με την παρακολούθηση και την προστασία της αναπαραγωγής των θαλάσσιων χελωνών, ενώ οι συστηματικές καταμετρήσεις φωλιών ξεκίνησαν το 1984. Η δράση του αποσκοπεί στην καλλιέργεια αειφόρου τουριστικής συνείδησης, που θα οδηγήσει στον περιορισμό των επιπτώσεων του τουρισμού στο περιβάλλον, διασφαλίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον για τις θαλάσσιες χελώνες στη Ζάκυνθο.

Με αφορμή τη σύμπραξη της Fraport Greece και της Air France για την υποστήριξη της δράσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Ζάκυνθο, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, κ. Γιώργος Βήλος, δήλωσε: «Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την από κοινού με την Air France συνεργασία μας για τη στήριξη του έργου που επιτελεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία συνάδει άρρηκτα με την κεντρική στρατηγική προτεραιότητα της Fraport Greece για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και την υλοποίηση ωφέλιμων δράσεων για τις τοπικές κοινωνίες, στις οποίες δραστηριοποιούμαστε».

Η Fraport Greece και η Air France στηρίζουν τη δράση του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Ζάκυνθο

Ο κ. Γιάννης Πανταζόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής της Air France – KLM δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που υποστηρίζουμε το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης του ΑΡΧΕΛΩΝ σε συνεργασία με την Fraport Greece στο νησί της Ζακύνθου. Τέτοιες πρωτοβουλίες εκτός από το γεγονός ότι βοηθούν το περιβάλλον που είναι ο βασικός μας στόχος, εμπνέουν και περισσότερους ανθρώπους να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές. Η προστασία ειδών που βρίσκονται σε κίνδυνο πρέπει να ευαισθητοποιήσει τόσο τους ντόπιους, όσο και τους επισκέπτες. Όλοι μας, ως ταξιδιώτες, πρέπει να σεβόμαστε τις περιοχές που επισκεπτόμαστε και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, και κατά τη διάρκεια των διακοπών μας».

“Όταν υπάρχει θέληση, βρίσκεται και τρόπος» λέει ο Θωμάς Αράπης, Πρόεδρος του ΑΡΧΕΛΩΝ. ”Οι εθελοντές είναι το στήριγμα του ΑΡΧΕΛΩΝ και φέτος χρειαζόμασταν περισσότερους ανθρώπους για τις δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού στη Ζάκυνθο. Για αυτό το λόγο εκτιμούμε ιδιαίτερα αυτή τη χορηγία, που, επιπρόσθετα, θα επιτρέψει τη συμμετοχή ανθρώπων που δεν θα είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με άλλον τρόπο.”

Η αποστολή του ΑΡΧΕΛΩΝ είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων για την προστασία, διαχείριση και ανάδειξη των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους, συνδυάζοντας το επιστημονικό έργο με την εθελοντική προσφορά και επιδιώκοντας με την ενημέρωση και εκπαίδευση να ενεργοποιήσει την κοινωνία για ένα καλύτερο και βιώσιμο πλανήτη.

Μπορούμε να ζήσουμε μαζί, αυτό είναι το σύνθημα του ΑΡΧΕΛΩΝ από το 1983!

 

Navigation

Social Media