ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Εκδηλώσεις

ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ στον κόσμο του παιχνιδιού

Μέσα στους δύσκολους καιρούς για την παιδεία, οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις συνεχίζουν τις συνεργασίες τους με τα σχολεία για την απαραίτητη οργανωμένη επαφή τους με τη νέα γενιά. Μετά το «Ταξίδι στη ράχη της χελώνας», ο ΑΡΧΕΛΩΝ δημιούργησε το 2ο επιτραπέζιο παιχνίδι του σε δύο γλώσσες, με τίτλο «Θαλασσινά Ταξίδια», “Selected Marine Voyages”.

Όπως οι άνθρωποι έτσι και τα ζώα μεταναστεύουν για να επιβιώσουν, για να βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής τους, ή για να ζευγαρώσουν και νʼ αφήσουν απογόνους. Το παιχνίδι διαπραγματεύεται το επίκαιρο θέμα της Μετανάστευσης για τρεις κατηγορίες οργανισμών: ψάρια, ερπετά, θηλαστικά.
Κάθε παίκτης ταυτίζεται μ' ένα από τα ζώα και ακολουθεί το ταξίδι του σʼ έναν ετήσιο κύκλο, συμμετέχοντας σε ευχάριστες και δυσάρεστες εμπειρίες, κι έτσι γνωρίζει το θαύμα της ζωής.

Κι αφού οι άνθρωποι συνηθίσαμε να τρέχουμε για την απόκτηση καταναλωτικών αγαθών, εδώ βρίσκεται μια ανατροπή: Σ' αυτό το παιχνίδι «Κερδίζω» σημαίνει «Ξέρω να δίνω». Κερδισμένος είναι στο τέλος, όποιος έδωσε όλες τις μάρκες του για να υπάρχει σεβασμός στη ζωή. Αντίστοιχη είναι και η προσφορά των συντελεστών του παιχνιδιού, που πρόσφεραν τις γνώσεις και την εργασία τους εθελοντικά.

Η παρουσίαση του παιχνιδιού θα γίνει στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), Αθανασίου Διάκου 4, (σταθμός metro Ακρόπολη) την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στις 12.30 το μεσημέρι.
Με την ευκαιρία αυτή θα γίνει και σύντομη ανασκόπηση του εκπαιδευτικού έργου που έχει αναπτύξει ο ΑΡΧΕΛΩΝ από το 1985, και παρουσίαση των ψηφιοποιημένων πλέον εκπαιδευτικών πακέτων του.
Θα μιλήσουν οι:

  • Θεόδωρος Μπένος-Πάλμερ, διευθυντής ΑΡΧΕΛΩΝ
  • Αχιλλέας Δημητρόπουλος, ερπετολόγος, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
  • Αντιόπη Φραντζή, εκπαιδευτικός
  • Νίκος Χαραλαμπίδης, φυσικός-ωκεανογράφος, Διευθυντής του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace.
  • Άννα Κρεμέζη-Μαργαριτούλη, δημιουργός του παιχνιδιού, ΑΡΧΕΛΩΝ
Θ' ακολουθήσει συζήτηση.
Τέλος, θα συνεχίσουμε να τα λέμε μ' ένα ποτήρι κρασί.

Στους συμμετέχοντες θα προσφερθούν αντίτυπα του παιχνιδιού.

Navigation

Social Media