ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Εκδηλώσεις

Ενα βήμα μπροστά στην εκπαίδευση εθελοντών

Μια θαυμάσια εμπειρία έζησαν, όσοι βρέθηκαν στις 14 Ιουνίου στο Κέντρο Διάσωσης της Γλυφάδας, όπου έγιναν τα εγκαίνια του "Κέντρου Εκπαίδευσης Εθελοντών" και ο εορτασμός των δέκα χρόνων λειτουργίας του.
Το νέο Κέντρο δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και περιλαμβάνει έναν ειδικά εξοπλισμένο χώρο, με τη νέα θεματική έκθεση για τη θαλάσσια χελώνα και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό παρουσιάσεων που θα φανεί πολύ χρήσιμο στην ενημέρωση του κοινού.

Τα εγκαίνια διατελέστηκαν με έναν ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τους παρευρισκομένους και κάτω από τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, καθώς και με τη συνοδεία μουσικών ακουσμάτων από τις περιοχές ωοτοκίας των χελωνών. Σε συνδυασμό με έναν υπέροχο μπουφέ και ποτό δημιουργήθηκε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα που έφερε διοργανωτές και προσκαλεσμένους πιο κοντά.
Έγιναν ξεναγήσεις στις δεξαμενές με τις χελώνες και ο κόσμος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την κατάστασή και την πρόοδο της υγείας τους. Η ξενάγηση συνεχίστηκε με την παρουσίαση των ειδικών πομπών παρακολούθησης χελωνών για δορυφορική παρακολούθηση ανίχνευσης τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Ειδικός Σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς κος Φώτης Νέστορας, η Διευθύντρια Αναπτυξιακών Πρωτοβουλιών της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς κα. Μαρία Παπαϊωάννου, τα στελέχη του τμήματος Οικολογίας Περιβάλλοντος και Οικοανάπτυξης, πολλοί Σύμβουλοι του Δήμου Γλυφάδας, ο πρώην Δήμαρχος Γλυφάδας και ένας από τους θεμελιωτές του Κεντρου κος Θεόδωρος Σπονδυλίδης, καθώς και πολλά μέλη και υποστηρικτές μας.

Επίσης, δόθηκαν τα πιστοποιητικά συμμετοχής σε όσους πήραν μέρος στα δύο πρώτα σεμινάρια των εθελοντών, που έγιναν τον περασμένο Μάιο.
Ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή βραδιά.

Navigation

Social Media