ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Εκδηλώσεις

ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Μετά από μια βδομάδα με χιόνια και κρύο, ο ήλιος επέστρεψε και πάλι και το Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στη Γλυφάδα έβαλε τα καλά του για να υποδεχθεί τα μέλη της ΧΕΛΩΝΟΠΑΡΕΑ και τους μικρούς φίλους των θαλασσίων χελωνών. Εν όψει των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, λοιπόν, διοργανώθηκε ένα εργαστήρι μάσκας και χαρταετού για παιδιά.

Η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη και περίπου 300 άνθρωποι επισκέφτηκαν το Κέντρο.

Κατασκεύασαν μάσκες διαφόρων ζώων, αλλά και τρισδιάστατη μάσκα θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta, υπό την καθοδήγηση της Αθηνάς και της Σμαρώς, υπεύθυνης περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και υπεύθυνη ΧΕΛΩΝΟΠΑΡΕΑΣ αντίστοιχα, αλλά και με την καταλυτική βοήθεια της εθελόντριάς μας Μαριγιάννας, γεμίζοντας το κυριακάτικο πρωινό με φωνούλες, πολύχρωμες μουσούδες και αυτάκια. Στους χαρταετούς, ο κ. Μπένος-Πάλμερ, ο Διευθυντής του Συλλόγου, καθοδηγούσε τα μεγαλύτερα παιδιά, με τη βοήθεια μελών της ΧΕΛΩΝΟΠΑΡΕΑΣ, πώς να κατασκευάσουν ένα χελωνοχαρταετό δίνοντας και πολύτιμες συμβουλές για μια επιτυχημένη πτήση την Καθαρά Δευτέρα. Και οι γονείς πάντως δεν έμειναν αμέτοχοι, βάζοντας και αυτοί τη δική τους πινελιά και τεχνογνωσία!

Εκτός όμως από το εργαστήρι, οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν και στο Κέντρο Διάσωσης - με τη βοήθεια της εθελόντριάς μας της Ντίνας και του Παύλου του υπεύθυνου του Κέντρου και του Δικτύου Διάσωσης - και μας πολιόρκησαν με ερωτήσεις που αφορούσαν στους ασθενείς μας. Πολλά από τα παιδιά, βέβαια, ήξεραν ήδη πολλά πράγματα, τόσο για τις χελώνες όσο και για τη σωστή περιβαλλοντική συμπεριφορά, αφού είχαν συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής μας με το σχολείο τους, γεγονός που μας δίνει πολλές ελπίδες για το μέλλον!

Navigation

Social Media