ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Εκδηλώσεις

Πάρκο Γουδί, 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2007.

Οι Πρόσκοποι του Ζωγράφου, σε συνεργασία με το Δήμο Ζωγράφου, διοργάνωσαν ένα διήμερο δραστηριοτήτων με σύνθημα: «ζήσε το παιχνίδι». Οι δραστηριότητες απευθύνονταν σε παιδιά και νέους και περιελάμβανε κατασκευές, παιχνίδια, αναρρίχηση σε πίστα και πολλά άλλα.

Θέλοντας να τονίσουν την ιδιαίτερη ευαισθησία τους στα επίκαιρα περιβαλλοντικά θέματα μας κάλεσαν να συμμετέχουμε και με τις δικές μας περιβαλλοντικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, οι επισκέπτες ενημερώθηκαν από την περιοδεύουσα έκθεσή μας, έπαιξαν μαζί μας μαθαίνοντας τους κινδύνους που παραμονεύουν τα χελωνάκια στα πρώτα βήματα τους μέχρι τη θάλασσα και έλαβαν πληροφορίες για το έργο του «ΑΡΧΕΛΩΝ».

Το κιόσκι μας φιλοξένησε τα παιχνίδια μνήμης και τα επιδαπέδια, ενώ από τις δύο πλευρές στήθηκαν δύο κυψέλες της περιοδεύουσας έκθεσης που παρουσίαζαν τις θαλάσσιες χελώνες και το εθελοντικό πρόγραμμα του Συλλόγου μας.

Στις δραστηριότητες συμμετείχαν περίπου 1.100 μικρά και μεγάλα παιδιά, που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και για τη Χελωνοπαρέα μας, ενημερώθηκαν εκπαιδευτικοί για τα προγράμματα μας και είχαμε ενδιαφέρον για εθελοντές και προσφορά εργασίας στη Γλυφάδα.

Navigation

Social Media