ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δελτία Τύπου

Βοήθησε τις τραυματισμένες Θαλάσσιες Χελώνες! Σεμινάριο Μαΐου για Εθελοντές Διασώστες Θαλασσίων Χελωνών

Βοήθησε τις τραυματισμένες Θαλάσσιες Χελώνες! Σεμινάριο Μαΐου για Εθελοντές Διασώστες Θαλασσίων Χελωνών

Το 2017 καταγράφηκαν 72 τραυματισμένες Θαλάσσιες Χελώνες σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια που μεταφέρθηκαν μέσω του Πανελληνίου Δικτύου Διάσωσης και του Λιμενικού Σώματος, στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ για περίθαλψη και πάνω από 600 που βρέθηκαν νεκρές στις ελληνικές παραλίες.

Για να ενισχυθεί το έργο του Πανελληνίου Δικτύου Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ, διοργανώνονται, κάθε χρόνο, σεμινάρια εκπαίδευσης Εθελοντών Διασωστών στα οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι φίλοι της θάλασσας και της άγριας ζωής της.

Ο κύκλος των σεμιναρίων για το 2018 θα πραγματοποιηθεί μέσω του προγράμματος «Ενίσχυση δράσεων πεδίου για Προστασία, Περίθαλψη και Επανένταξη Θαλασσίων Χελωνών». Χρηματοδοτικό πρόγραμμα: «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες δράσεις», στον άξονα: «Δράσεις διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος», στο μέτρο: «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες», Yπο-μέτρο Β: Δράσεις προστασίας, περίθαλψης και επανένταξης στο φυσικό περιβάλλον ειδών άγριας ζωής. Συνολικός προϋπολογισμός έργου: 40.000€. «Χρηματοδότηση: Πράσινο Ταμείο»

Στα πλαίσια του κύκλου των σεμιναρίων, τον Μάιο θα πραγματοποιηθεί 3ημερο ειδικό σεμινάριο (για συγκεκριμένες ομάδες) από 2 έως 4 Μαΐου στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ στην 3η μαρίνα της Γλυφάδας. Οι ημέρες Τετάρτη 2 και Παρασκευή 4 Μαΐου είναι αφιερωμένες στην εκπαίδευση ειδικών ομάδων/συνεργατών του Συλλόγου. Ενώ την Πέμπτη 3 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί 3ωρο σεμινάριο (12:00 με 15:00) ανοιχτό για τους πολίτες που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή.

Το σεμινάριο θα είναι θεωρητικό και πρακτικό με εφαρμογή τεχνικών στις θαλάσσιες χελώνες που περιθάλπονται στο Κέντρο Διάσωσης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

12:00 Καλωσόρισμα, παρουσίαση του ΑΡΧΕΛΩΝ και της 33χρονης δράσης του
12:15 Παρουσίαση ταινίας για τις Θαλάσσιες Χελώνες
12:45 Η βιολογία των θαλασσίων Χελωνών
13:00 Διαδικασίες και πρωτόκολλα διάσωσης
13:45 διάλειμμα
14:00 Τεχνικές διαχείρισης και ανύψωσης του ζώου και Πρώτες Βοήθειες
14:45 Ενημερωτικές ερωτήσεις/απαντήσεις
15:00 λήξη σεμιναρίου

 

Οι εθελοντές που θα συμμετέχουν θα έχουν την δυνατότητα να γίνουν Μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Διάσωσης ή εθελοντές στο Κέντρο Διάσωσης, και θα λάβουν σχετικό έντυπο υλικό.

Για την αρτιότερη οργάνωση, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής έως τις 2 Μαΐου 2018, στο γραφείο Αθήνας στο τηλέφωνο 210-5231342.

Το Σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο μέχρι 25 άτομα που θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή.

 

Navigation

Social Media