ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δελτία Τύπου

Απελευθέρωση της θαλάσσιας χελώνας Caretta- Caretta «Γιασμίν» στην Ζάκυνθο

Απελευθέρωση της θαλάσσιας χελώνας Caretta- Caretta «Γιασμίν» στην ΖάκυνθοH «Γιασμίν», μια θαλάσσια χελώνα μήκους 80 εκατοστών, βρέθηκε πριν από έναν μήνα στο λιμάνι του Αγ. Σώστη μπλεγμένη σε δίχτυα αδυνατώντας να κολυμπήσει. Μετά από περίθαλψη ενός μήνα στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ, που λειτουργεί στην Γλυφάδα με την υποστήριξη του Δήμου, επέστρεψε στον μοναδικό βιότοπο της Ζακύνθου!

Ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ, με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών και στελεχών του προγράμματος Ζακύνθου διοργάνωσε την απελευθέρωση της «Γιασμίν» στην παραλία Καλαμάκι του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου.

Περισσότεροι από 300 επισκέπτες αλλά και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής του νησιού είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την επιστροφή του άγριου ζώου στο φυσικό του περιβάλλον.

Απελευθέρωση της θαλάσσιας χελώνας Caretta- Caretta «Γιασμίν» στην ΖάκυνθοΗ «Γιασμίν» στάθηκε περισσότερο τυχερή από άλλες θαλάσσιες χελώνες. Κάθε χρόνο το Δίκτυο Διάσωσης του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ καταγράφει περίπου 600 εκθαλασσώσεις θαλασσίων χελωνών. Κυριότερες αιτίες τραυματισμού ή θανάτωσης αποτελούν εμπλοκή σε αλιευτικά εργαλεία, η κατάποση πλαστικών και ο σκόπιμος τραυματισμός από ανθρώπους. Ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια οι αριθμοί εκθαλασσώσεων να μειωθούν.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ευχαριστεί θερμά την Aegean Airlines, η οποία φρόντισε για την άμεση και ασφαλή μεταφορά της «Γιασμίν» στην Ζάκυνθο. Επίσης, ευχαριστούμε το Crystal Beach Hotel και το Nefis Travel για την κάλυψη των εξόδων περίθαλψης της «Γιασμίν».

 

Απελευθέρωση της θαλάσσιας χελώνας Caretta- Caretta «Γιασμίν» στην ΖάκυνθοΠληροφορίες:

Lamaj Anna
Υπεύθυνη Προγράμματος Ζακύνθου
Τηλ.: 6940454976
fb: ARCHELON Zakynthos, ARCHELON, the official page

 

Navigation

Social Media