ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δελτία Τύπου

Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας 2016 στον ΑΡΧΕΛΩΝ

Οι περισσότεροι άνθρωποι τέλος Μαΐου σκέπτονται την Άνοιξη που πέρασε και το καλοκαίρι που έρχεται.

Για εμάς, τους χελωνάδες, αυτή η περίοδος σημαίνει πολλά περισσότερα. Είναι η επιστροφή των θαλάσσιων χελωνών στην γενέτειρά τους και η αρχή της ετήσιας ωοτοκίας. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της χρονικής στιγμής είναι η γιορτή που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας του ΑΡΧΕΛΩΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας. Κάνοντάς το θεσμό τα τελευταία χρόνια μεταφέρουμε τη γιορτή την τελευταία Κυριακή του Μαΐου.

Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας 2016 στον ΑΡΧΕΛΩΝ

Η φετινή εκδήλωσε ξεπέρασε τις προσδοκίες που είχαμε κάθε άλλη χρονιά. Η απήχηση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Η καλή τους διάθεση, τα συγκινητικά και ενθαρρυντικά τους σχόλια για το έργο του ΑΡΧΕΛΩΝ ήταν κινητήριος δύναμη να συνεχίσουμε την δύσκολη σεζόν. Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός ατόμων όλων των ηλικιών και μέσω των παιχνιδιών και των δραστηριοτήτων να ευαισθητοποιηθούν ακόμα περισσότερο για το θαλάσσιο οικοσύστημα μιας και όλοι θα επισκεφθούν κάποια παραλία στο καλοκαίρι που έρχεται.

Μέσα από έντεκα παιχνίδια και δραστηριότητες, προβολές και ξεναγήσεις περίπου 500 άτομα με εύρος ηλικίας από προσχολική έως την τρίτη ηλικία έμαθαν για την ιστορία του ΑΡΧΕΛΩΝ, το έργο των εθελοντών, τη βιολογία και τις απειλές της θαλάσσιας χελώνας διαπιστώνοντας όλοι μαζί πως μπορούμε να βοηθήσουμε ένα απειλούμενο είδος κάνοντας μικρά αλλά σημαντικά πράγματα στην καθημερινότητά μας.

Βέβαια, τίποτα από τα παραπάνω δε θα είχε υλοποιηθεί επιτυχώς αν δεν είχαμε την πολύτιμη βοήθεια 25 εθελοντών. Τους ευχαριστούμε θερμά!

Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας 2016 στον ΑΡΧΕΛΩΝ

Ευχαριστούμε πολύ όλες τις οικογένειες που μας επισκέφτηκαν και γίναμε μία μεγάλη παρέα!

Θυμηθείτε! Την τελευταία Κυριακή του Μαΐου 2017 σας περιμένουμε για την γιορτή για την Παγκόσμια ημέρα Χελώνας στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας του ΑΡΧΕΛΩΝ !!! ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Πληροφορίες: Ανθούλα Τόγια - Υπεύθυνη Προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής, τηλ: 210 8982600

 

Navigation

Social Media