ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δελτία Τύπου

Τέλος καλό, όλα καλά για την ταλαιπωρημένη «Άρτεμις», ήρθε η ώρα της απελευθέρωσης!

Η «Άρτεμις» είχε θεαθεί να κολυμπά αδύναμη στα νερά γύρω από το Φαρμακονήσι στις 28 Ιανουαρίου 2016. Όταν όμως τα κύματα και ο άνεμος την παρέσυραν πολύ κοντά την ακτή, το προσωπικό του Λ.Σ. αποφάσισε να την διασώσει και να τη μεταφέρει στο νησί της Λέρου με βάρκα η οποία μετέφερε πρόσφυγες. Εκεί δέχθηκε την φροντίδα του κτηνιάτρου κ. Κοντραφούρη και ύστερα από συνεννόηση με τον ΑΡΧΕΛΩΝ, η «Άρτεμις» ταξίδεψε αεροπορικώς δωρεάν με τη βοήθεια της AEGEAN στην Αθήνα δυο μέρες μετά.

Τέλος καλό, όλα καλά για την ταλαιπωρημένη «Άρτεμις», ήρθε η ώρα της απελευθέρωσης!

Με μήκος καβουκιού 56 εκατοστά και βάρος 49 κιλά, η «Άρτεμις» έφερε τραύμα στο καβούκι και διαγνώστηκε με πνευμονία. Η άνθρωποι της AEGEAN έδειξαν αμείωτο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της υγείας της, και η εταιρία ανέλαβε όλα τα έξοδα περίθαλψης και φροντίδας καθ’ όλη τη διάρκεια νοσηλείας. Ύστερα από περίθαλψη δύο μηνών, έδειξε ήδη τα πρώτα σημάδια βελτίωσης και ξεκίνησε να τρέφεται μόνη της χωρίς οισοφαγικό καθετήρα.

Σήμερα, περίπου τέσσερις μήνες μετά, είναι πλέον τελείως καλά και έτοιμη να επιστρέψει στη θάλασσα!

Θα απελευθερωθεί εκεί που βρέθηκε, στην μακρινή Λέρο, στο Ανατολικό Αιγαίο! Η «Άρτεμις» με την συνοδεία του Υπεύθυνου του Δικτύου Διάσωσης θα «πετάξει» με τα φτερά της AEGEAN για την Λέρο την Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016, το πρωί στις 6:20’ και θα απελευθερωθεί την ίδια ημέρα.

Στο Κέντρο Διάσωσης συνεχίζουν να περιθάλπονται 22 θαλάσσιες χελώνες με σκοπό να γίνουν καλά το γρηγορότερο και να απελευθερωθούν. Χρειαζόμαστε την ενίσχυση και την στήριξη όλων όσων μπορούν να προσφέρουν βοήθεια σε είδος, χρήμα ή χρόνο για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας.

Πληροφορίες: Παύλος Τσάρος - Υπεύθυνος Διάσωσης, τηλ.: 210 8944444, 6941 511 511.

 

Navigation

Social Media