ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δελτία Τύπου

Αποθεραπευμένη νεαρή θαλάσσια χελώνα επιστρέφει στα νερά του κόλπου Λαγανά Ζακύνθου

Αποθεραπευμένη νεαρή  θαλάσσια χελώνα επιστρέφει στα νερά του κόλπου Λαγανά Ζακύνθου

Η Ερμιόνη, μια νεαρή σε ηλικία θαλάσσια χελώνα καρέτα, βρέθηκε τραυματισμένη από τους Φύλακες Περιβάλλοντος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, στις αρχές του 2018. Έπειτα από αρκετούς μήνες νοσηλείας στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα Αττικής, η οποία περιλάμβανε φαρμακευτική αγωγή, κτηνιατρική περίθαλψη και την επιτυχημένη αφαίρεση των δυο αγκιστριών που είχε καταπιεί, η χελώνα έχει αναρρώσει πλήρως και είναι τώρα έτοιμη να επιστρέψει, ελεύθερη, πίσω στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου Πελάγους.

Η Ερμιόνη θα φτάσει στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, με ευγενική χορηγία της Aegean Airlines.

Το κόστος θεραπείας της τραυματισμένης χελώνας στο Κέντρο διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ ανέλαβαν οι Avalon Hotel, Nefis Travel, Atlantica Eleon Grand Resort and Spa and Castelli Hotel.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ και το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου προσκαλούν το κοινό να παρακολουθήσει την απελευθέρωσή της που θα γίνει στην παραλία Καλαμακίου μπροστά από το Ξενοδοχείο Crystal Beach τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, στις 12:00 το πρωί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου και τον ΑΡΧΕΛΩΝ, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες:

Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου: http://www.nmp-zak.org, (τηλ.επικοινωνίας:+302695029870)

ΑΡΧΕΛΩΝ Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας: www.archelon.gr (τηλ. επικοινωνίας: +30 6940454976)

Ζάκυνθος 31/05/2018

 

Navigation

Social Media