ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δελτία Τύπου

Τα Βραβεία Διακεκριμένης Προσφοράς του ΑΡΧΕΛΩΝ για το 2021

Στις 23 Φεβρουαρίου, οργανώθηκε διπλή διαδικτυακή εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των προγραμμάτων του 2021. Πρώτα στα Ελληνικά και μετά στα Αγγλικά μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους πολλοί συνεργαζόμενοι φορείς, μέλη, εθελοντές και φίλοι του ΑΡΧΕΛΩΝ από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο τέλος και των δύο εκδηλώσεων ακούστηκαν 30 ονόματα ανθρώπων που έδωσαν σημαντική βοήθεια, ακόμη κι εκεί που δεν το περιμέναμε. Αυτά είναι τα Βραβεία Διακεκριμένη Προσφοράς του ΑΡΧΕΛΩΝ για το 2021.

Οι Κυριάκος Κυβελίδης, Isabelle Mageren, Βασίλης Ντάσης, Ράνια Σπανίδου, Νεκτάριος Κωστελέτος, Νίκος Μανίας, ήταν οι άνθρωποι που συμπαραστάθηκαν σε ιδιαίτερο βαθμό στο έργο του Κέντρου Διάσωσης. Ανέλαβαν μεταφορές τραυματισμένων ζώων, υποστήριξαν την περίθαλψη, έφεραν σε πέρας ξεναγήσεις και ολοκλήρωσαν υπεύθυνα τη συλλογή των αναφορών για τους εκβρασμούς και τις φωλιές του 2021.

Τα Βραβεία Διακεκριμένης Προσφοράς του ΑΡΧΕΛΩΝ για το 2021

Ο Κανέλλος Δαβέρος στο Γύθειο, οι Σωτήρης & Θεόδωρος Μανδαλάς στο Μαυροβούνι Λακωνικού, ο Simon Wakefield, η Ciara O’Sullivan και ο Jimmy Ferguson στον κόλπο της Μεσσαράς, ο Δημήτρης Μυριοκεφαλιτάκης στο Ρέθυμνο, η Helen & ο Sean Johnstone στα Χανιά, έδωσαν πολύτιμη υποστήριξη στα προγράμματα πεδίου στη Νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη. Κατέγραψαν και προστάτεψαν φωλιές, βοήθησαν στο στήσιμο των Σταθμών Ενημέρωσης, ανέλαβαν τεχνικές εργασίες στις κατασκηνώσεις, μας παραχώρησαν αποθηκευτικό χώρο, οργάνωσαν άλλους εθελοντές και εκδηλώσεις. Η Μαρία Αρώνη και άλλα μέλη του Συλλόγου «Τουλίπα Γουλιμή» φιλοξένησαν τους εθελοντές του προγράμματος Λακωνικού, όταν χρειάστηκε να εκκενώσουν την κατασκήνωση λόγω της πυρκαγιάς στο Γύθειο. Χωρίς όλους αυτούς, το 2021 θα ήταν πολύ πιο δύσκολο.

Το 2021 ήταν η χρονιά με την μεγαλύτερη μέχρι τώρα συμμετοχή των πολιτών στην προστασία σποραδικών φωλιών. Με μεγάλο ενθουσιασμό συνεργάστηκαν με τον ΑΡΧΕΛΩΝ ο Γιάννης Πατσαβούρας στη Μπούκα Μεσσηνίας, στη Σύρο η Βίκυ Δεναξά από την τοπική ομάδα WWF Ελλάς και η διεύθυνση του Plaza Resort, το Λιμεναρχείο Μαρκοπούλου το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Μαρκοπούλου Αττικής για την προστασία σποραδικών φωλιών.

«Τα βραβεία αυτά είναι ένα ονομαστικό ευχαριστώ και ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά από όσους δεν αναφέρθηκαν, είναι όντως πολλοί άνθρωποι που βοήθησαν» είπε ο Θωμάς Αράπης, Πρόεδρος του ΑΡΧΕΛΩΝ. «Είμαστε ευγνώμονες σε όλους τους εθελοντές, τους φίλους και τα μέλη του ΑΡΧΕΛΩΝ που βοήθησαν σε όλα τα προγράμματα και τις δράσεις για τη φύση και το περιβάλλον».

Μία ακόμη, ιδιαίτερη, ομάδα ανθρώπων, έδωσε χαρά και ελπίδα με την συμμετοχή της στις δράσεις επικοινωνίας του ΑΡΧΕΛΩΝ. Βραβεία διακεκριμένης προσφοράς έλαβαν η Joanna Stournara, επί πολλά χρόνια εθελόντρια στο Κέντρο Διάσωσης, που συνέβαλε στην αξιολόγηση των ιστοριών της #χελωνο-πρόκλησης 3. Επίσης, τιμήθηκαν η φιλόλογος Παναγιώτα Σουρίδη, οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αργυρούπολης: Παναγιώτης Αγγελακόπουλος, Νικόλ Αργυροπούλου, Ελευθερία Γκόγια, Ελένη Θανοπούλου, Εμμανουήλ Καραγιάννης, Χριστιάννα Καραθάνου, Λαμπρινή Λαζαρίδη, Ελένη Λόη, Κατερίνα Μάντζαρη και Βίβιαν Χαλβατζάρα, και η σκηνοθέτης Ίριδα Μπαγλανέα. Όλοι τους έδωσαν χρόνο, ιδέες και ζωντάνια για τη δημιουργία της ταινίας «Μια περίεργη ημέρα» στο Κέντρο Διάσωσης, που συμμετέχει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και εξωτερικό.

«Το κεντρικό σύνθημα του ΑΡΧΕΛΩΝ είναι «Μπορούμε να ζήσουμε μαζί», λέει η Διευθύντρια του ΑΡΧΕΛΩΝ, Δάφνη Μαυρογιώργου. «Συνδυάζοντας το επιστημονικό έργο με την εθελοντική προσφορά, επιδιώκουμε με την ενημέρωση και εκπαίδευση να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία για ένα καλύτερο και βιώσιμο πλανήτη.»

Τα εθελοντικά προγράμματα για το 2022 έχουν ανοίξει και μπορείτε να υποβάλλετε αιτήσεις συμμετοχής ή πρακτικής άσκησης ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα μας.

Περισσότερες πληροφορίες https://www.archelon.gr/contents/volunt.php?mid=2

 

Navigation

Social Media