ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δελτία Τύπου

Μία συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Την άνοιξη του 2019 άρχισε μια ερευνητική συνεργασία του ΑΡΧΕΛΩΝ με τον καθηγητή Δημήτρη Κολιόπουλο στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών. Σκοπός της έρευνας είναι η πολύπλευρη αξιολόγηση του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Κέντρο Διάσωσης θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Μία συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Ευτυχώς τα απαραίτητα στοιχεία για τη σύνταξη του ερωτηματολογίου συλλέχθηκαν με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών που συνόδευσαν μαθητές στο Κέντρο Διάσωσης πριν την πανδημία. Η αξιολόγησή τους αφενός ανέδειξε ενδιαφέροντα πρώιμα συμπεράσματα, ενθαρρυντικά και θετικά για τη δουλειά μας και αφετέρου επέτρεψε την σύνταξη του τελικού ερωτηματολογίου. Η συλλογή των τελικών στοιχείων της έρευνας θα γίνει μόλις αρχίσουν ξανά οι επισκέψεις των σχολείων και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Μία συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Με αφορμή τη συνεργασία αυτή, η Άννα Κρεμέζη- Μαργαριτούλη και η Όλγα Δρετάκη από την Επιτροπή Περιβαλλοντικής Αγωγής του ΑΡΧΕΛΩΝ προσκλήθηκαν από τον καθηγητή Δ. Κολιόπουλο ως ομιλήτριες στο μάθημα «Μουσειολογία Φυσικών Επιστημών» στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Αγωγής.

Μία συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Το μάθημα έγινε διαδικτυακά στις 30/11/20 και διήρκεσε 2 ½ ώρες. Η Όλγα περιέγραψε το πρόγραμμα του Λακωνικού κόλπου και μετέφερε με ενθουσιασμό την εμπειρία από τη συμμετοχή της. Η Άννα ανέπτυξε όλες τις πλευρές του εκπαιδευτικού έργου του ΑΡΧΕΛΩΝ και τη σχέση του με τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Συμμετείχαν με ζωηρό ενδιαφέρον 20 τριτοετείς και τεταρτοετείς φοιτήτριες. Η πλειοψηφία ενδιαφέρθηκε για εθελοντική συμμετοχή στα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Μία συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Θυμίζουμε ότι ο ΑΡΧΕΛΩΝ δέχεται εθελοντές φοιτητές για πρακτική άσκηση σε όλα τα προγράμματά του. Μπορείτε να δείτε τα προγράμματα στην ιστοσελίδα www.archelon.gr. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη εθελοντών Χαρά Παπαηλιού email: volunteers@archelon.gr.


 

Navigation

Social Media